11.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Samsung Galaxy S8 – Savršenstvo je stiglo

Ako možemo govoriti o savršenom mobilnom telefonu onda je to nedavno predstavljeni Samsung Galaxy S8. Zanemarit ćemo mu cijenu, koja će biti između 1500 i 2000 KM, govorit ćemo o uređaju kao takvom, a to da li nam sve te mogućnosti trebaju je neka sasvim druga tema.

Telefon osvaja svojim dizajnom. Samsung je uspio napraviti uređaj koji izgleda zapanjujuće, najviše zbog perverzno velike pokrivenosti prednjice displejom. Radi se o pokrivenosti od 83,6%. Nije to najbolji omjer prednjice i displeja viđen do sada, ali je najkvalitetnije riješeni sa toliko dobrom pokrivenošću displejom. Kada je dizajn u pitanju telefon krasi odlična izrada od prvorazrednog stakla, tako da sve ukupno uređaj izgleda impresivno.

Samsung Galaxy S8 je pogonjen sa Snapdragon 835 i Exynos 8895 chipovima, u zavisnosti o kom tržištu se radi. Kod nas bi trebao biti ovaj drugi. Oba su octa core do 2,35 ghz i trebalo bi da daju gotovo iste rezultate rada. Za fluidnost rada brinu 4 GB RAM-a. Kada je u pitanju pohrana, tu su 64 GB memorije, proširive sa micro sd karticama. Baterija od S8 ima kapacitet 3000mAh i trebala bi omogućiti jednodnevnu upotrebu telefonu.

Kamere telefona su najbolje moguće i tu niko od konkurencije ne može ništa. Sa zadnje strane je kamera od 12 mpx sa otvorom blende f1.7, optičkom stabilizacijom slike, veličina piksela 1,4 mikrona, snima 4K video, i može sve što ne može niti jedna kamera na mobitelima. Sa prednje strane je kamera od 8 mpx, koja također ima f1.7.

Samsungov flagship ima dimenzije 148.9 x 68.1 x 8 mm, sa veličinom displeja od 5.8 inča. Zbog već spomenute iskorištenosti prostora, telefon je kompaktan uz odličnu veličinu displeja. Uređaj je izrađen od stakla i teži 155 grama. Naravno, Samsung je ponovo ugradio svoj super Amoled diplej, rezolucije 1440 x 2960 px, uz gustoću piksela od 570ppi.

Ovaj telefon raspolaže sa svim mogućim senzorima: Iris skener, senzor otiska prsta (sa zadnje strane), accelerometer, gyro, senzor blizine, kompas, barometar, otkucaji srca, SpO2.

Samsung Galaxy S8 jednostavno nema niti jednu manu. Radi se o savršenom telefonu u  svakom pogledu, od dizajna, do performansi, sjajnog samsungovog sučelja pogonjenog sa Android 7.1. Cijena je takva kakva jest. Pretjerana i nemoralna, sada bliže Iphonovoj nego ikad. Istina da je nikom na svijetu ne treba ovoliko jak mobitel, a s druge strane treba svakom ovako lijep i iskorišten. Ako vam je hobi trošenje love na mobitel, bujrum kupujte, ako nije ima i alternativa za skoro 1000 KM jeftinijih koje mogu skoro sve ovo, pa čak i još jeftinijih.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti