9.6 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

Detalji drame u Zanasovićima: Maloljetnica isplivala iz vozila, policiji ništa nije prijavila

Foto: Faktor.ba

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona jučer su uz pomoć ronilaca zeničkog Ministarstva unutrašnjih poslova u jezeru Zanasovići kod Bugojna pronašli i izvukli na obalu automobil alfa romeo u kojem je pronađeno tijelo 30-godišnjeg Ajdina Ćese iz Bugojna.

Prema informacijama iz policije, u srijedu oko 20 sati Policijskoj stanici Bugojno prijavljeno je da je istog dana oko 7 sati ujutro u vještačko jezero Zanasovići pod nepoznatim okolnostima sletio automobil alfa romeo, u kojem se nalazio A. Ć.

Odmah nakon prijave, policija je izašla na mjesto događaja, te prikupljala informacije i organizirala ekipu za pretragu jezera, kako bi se pronašlo vozilo i tijelo stradalog mladića.

Policajci su, kako saznajemo, pretraživali teren tražeći mjesto sa kojeg je vozilo sletjelo, dok su ronioci pretraživali jezero. Jučer oko podne automobil je pronađen, te izvučen na obalu, zajedno sa tijelom nesretnog mladića.

Kako nezvanično saznajemo, Ćeso je u automobilu bio sa maloljetnom djevojkom (17), kada je alfa romeo, iz još neutvrđenih razloga, sletio u jezero. Djevojka se nekako uspjela izvući iz automobila te isplivati na obalu, dok je Ćeso ostao najvjerovatnije zaglavljen u vozilu.

Prema jednoj verziji priče, Ćeso i djevojka su sa još dva ili tri prijatelja oko pola pet ujutro bili u automobilu i pili. Navodno su htjeli ići kod Titove vile, ali se nisu mogli dogovoriti, te su stali kod jezera i nastavili piti.

Mještani pričaju kako su mladići vjerovatno izašli iz vozila i odmakli se, a Ćeso i djevojka ostali unutra. Nakon desetak minuta automobil je sletio u vodu, djevojka je uspjela isplivati, a Ćeso se nije mogao izvući iz vozila.

Nakon nesreće, svi su zajedno otišli s mjesta događaja i ništa nisu prijavili policiji. Međutim, roditelj jednog od mladića kojima je maloljetnica rekla šta se dogodilo, navečer je navodno pozvao policiju i ispričao šta se desilo.

Kako nam je potvrđeno u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku, obdukcija stradalog Ćese bit će obavljena sutra, nakon koje će se znati tačan uzrok njegove smrti.

– Sve ostalo je stvar istrage i trenutno ne možemo davati više informacija. Sve okolnosti će se dobro ispitati. Osobe koje su kasnije prijavile događaj nisu bile tu u vrijeme nesreće – kazala nam je dežurna tužiteljica.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK.

Faktor.ba

Zadnje dodano
Povezane vijesti