14 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

FOTO: Ajdin Demirović potpisao ugovor sa MRK Sloga

Večeras je MRK Sloga postala bogatija za sjajnog rukometaša Ajdina Demirovića. Nakon etape u Njemačkoj gdje je Ajdin dosta uspješno nastupao, on se vraća su svoj matični klub.

Večerašnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su sportski direktor Osman Sofić i trener ekipe Rasim Demirović.

„Moji rukometni početci se vežu za Slogu, tu sam naučio prve rukometne korake, i kada se zatalasala cijela priča oko jedne nove Sloge, nisam mogao odoljeti izazovu da budem dio grupe koja ispisuje zlatne stranice Slogine historije. Nadam se da ću svojim igrama pomoći ekipi da izbori plasman u Premijer ligu BiH“ – rekao je Demirović za GornjiVakuf-x.com nakon potpisivanja ugovora.

Direktor Sofić je istakao da je ovo samo nastavak politike koju vodi rukovodstvo Sloge.

„Već ranije smo najavljivali i djelima pokazali da želimo u našoj ekipi okupiti gotovo sve igrače koji su počeli u našem klubu. Vjerujemo da smo sa Ajdinom ojačali konkurenciju u ekipi, te da će naša igra dobiti na kvaliteti. Ambicije kluba ostaju iste, sami vrh tabele, a ako se ukaže mogućnost, napadamo i prvo mjesto. Idemo korak po korak, krajnji cilj je Premijer liga, i to će sigurno doći, ove ili nekih narednih sezona“.

Ajdin Demirović je do sada igrao za veći broj bosanskohercegovačkih ekipa, a kruna karijere su nastupi u Ligi šampiona u dresu sarajevske Bosne.

Prema riječima sekretara kluba Semira Demirovića, Ajdin ima uredne papire, sve je predano u Savez, te je klub dobio čvrsta obećanja da će registracija novog igrača biti završena u narednim danima, i da će debitovati već ovog vikenda protiv Turbine. Ako se debi ne desi ovog vikenda onda će to biti sigurno u derbiju narednog kola protiv Iskre.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti