8.9 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

FOTO: Dan državnosti obilježen u MSŠ ‘Gornji Vakuf’

U povodu sutrašnjeg praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine, danas je u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ upriličen prigodan kulturno – zabavni program.

Program je započeo izvedbom pjesme „Zemljo moja“ od strane Aide Čatić, da bi se na pozornici pridružili članovi dramske, folklorne i recitatorske sekcije.  Svojom izvedbom pjesme „Nema ljubavi dok je Bosna ne rodi“, program je uveličala Nejra Kevro. Program je okončan sjajnim performansom plesnog para Anes Muftić i Nejra Mišić.

Za ovu priliku učenici su uradili panoe na temu Dana državnosti. Na izradi panoa su učestvovali učenici: Dalila Kadunić, Mejrima Mulić, Adnana Omerović, Merisa Rašak, Elma Ruvič, Minela Suljić, Haris Bukarić, Najla Redžibašić, Aida Muminović, Umihana Šečunović, Berina Topčić i Emira Huskić.

Kroz historiju 25. novembar se obilježava kao  Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Još prije 74 godine narodi BiH su preko svojih predstavnika na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a istakli da hoće ono što je i nama danas potrebno, a to je BiH u kojoj su zagarantovana jednakost i ravnopravnost svih njenih građana i naroda.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti