9.8 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

Pronađena droga u Travniku i Novom Travniku

Dana 05.01.2018. godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres stana na adresi Derviš ef. Korkuta, općina Travnik, koje koristi M.H. rođen 1991.godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenog lica biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Neovlaštena proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

Dana 07.01.2018. godine oko 00:25 sati, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a SBK/KSB, su na parking prostoru u ulici Ruđera Boškovića, u Novom Travniku, izvršili kontrolu i pregled lica zatečenih u motornom vozilu marke Alfa Romeo, kojom prilikom je kod S.M. rođen 1993. godine iz Novog Travnika, pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga canabis.

Protiv navedenog lica poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, saopšteno je iz MUP-a SBK/KSB.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti