15.4 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 01. Maja 2024.

Saopćenje članova Izvršnog odbora Medžisa IZ Gornji Vakuf

Na adresu web portala GornjiVakuf-x.com stiglo je saopćenje za javnost većine Izvršnog odbora Medžlisa Gornji Vakuf, a vezano za samovolju glavnog imama Enesa Omerovića.

Saopćenje koje potpisuje šest od ukupno jedanaest članova Izvršnog odbora prenosimo u cijelosti. Važno je napomenuti da od pet članova koji nisu potpisnici saopćenja dvojica su imami, direktno odgovaraju glavnom imamu, zatim glavni imam lično i predsjednik Medžisa. Peti član IO ne dolazi na sjednice IO te je formalno – pravno i izgubio poziciju člana IO.

Povodom Saopćenja za javnost objavljenog 09.01.2018. godine na stranici Islamski edukativni centar NUR (www.iecnur.com), želimo članovima islamske zajednice na području Medžisa Gornji Vakuf ističe slijedeće:

Obzirom da je Saopćenje izdato sa zaglavljem Izvršnog odbora Medžisa IZ Gornji Vakuf, kao najvišeg tijela ovog Medžisa, bez obzira što Izvršni odbor po ovom pitanju nije zasjedao niti je bilo koji član od nas dole potpisanih konsultiran po ijednom pitanju na temu na koju se Saopćenje odnosi, ograđujemo se od svega navedenog iz razloga što je to saopćenje poslato na adresu Muftijstva Travničkog i na adresu Rijaseta IZ u BiH kao naš zajednički stav, te izdate instrukcije svim imamima da saopćenje pročitaju na svojim hutbama. Obzirom da su u tome saopćenju negirani svi navodi objavljeni u tekstu na jednom web – portalu u kojem se kritizira rad glavnog imama, također se ograđujemo u cijelosti od saopćenja jer je očito da je glavni imam Enes Omerović, kršeći sve poslovnike i statut Medžlisa, saopćenje zapravo izdao kao svoj vlastiti stav. Tražimo zasjedanje Izvršnog odbora u roku od 5 (pet) dana, na kojem će se raspravljati o spomenutim stvarima i utvrditi tačnost ili netačnost navoda iznesenih u ovom tekstu koji je uznemirio mnoge članove IZ i narušio ugled institucije koju zastupamo, a od administratora stranice Islamskog edukacijskog centra NUR, zahtjevamo da se ovo saopćenje odmah postavi na pomenutu stranicu s ciljem informisanja šire javnosti.

Potpisi:
Ibrahim Latić
Musa Mustafa
Mirsad Delić
Arif Begović
Edhem Šehić
Šečan Milanović

Gornji Vakuf, 12.01.2018. godine

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti