4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

FOTO: Rukometaši Sloge sa lakoćom pobijedili Velež

MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje gazi sve pred sobom. Nova žrtva zahuktale ekipe sa Vrbasa je mostarski Velež. Konačan rezultat susreta 19:27.

Rasim Demirović u ovom susretu nije mogao računati na vođu svoje ekipe Emira Šahinovića, koji je bio tu u Mostaru sa svojim suigračima, ali povreda ga je onemogućila da nastupi. Cijeli susret je proveo na klupi i prvi bombarder ekipe Haris Pedić.

Prvo poluvrijeme, loša igra Sloge, mnogo tehničkih grešaka i rezultat 10:11. Ipak, u nastavku prava Sloga. Fantastična igra u odbrani i napadu i rutinska pobjeda za nastavak borbe za Premijer ligu.

Najefikasniji kod Sloge bio je kapiten Mesud Pokvić koji je zaista odigrao kapitenski i u odbrani i u napadu. Postigao je sedam golova. Edin Gekić je pogodio šest puta, Ajdin Demirović pet golova, Ivan Bilić 4 gola, Anes Halebić tri gola, te po jedan Arman Ljutić i Armin Softić

Bolji od ostalih u borbenoj ekipi Veleža bio je Muhmed Brkan sa devet golova.

Treba li napominjati da su Gornjevakufljani okupirali Mostar. Dvoran „Midhat Hujdur – Hujka“ je bila prepuna gostujućih navijača koji su svojom podrškom vodili Slogu do nove pobjede.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti