10.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 18. Maja 2024.

Kako je Muamer Zukić preporodio ŽRK Sloga 2013?

ŽRK Sloga 2013 iz Gornjeg Vakufa jedan je od najmlađih ženskih rukometnih kolektiva u Bosni i Hercegovini. Od ove sezone sa svojim “djevojčicama” prijavili su se za takmičenje u Prvoj ligi FBiH.

Mlada i neiskusna ekipa pored nekoliko dobrih utakmica i minimalnih poraza zabilježila je i dvije pobjede protiv ŽRK Živinice koji se nalaze na posljednjem mjestu prvoligaške tabele.

Nakon utakmice sa Hrasnicom na Ilidži i ubjedljivog poraza UO kluba odlučio je da je ekipi potrebna neka promjena za pozitivan šok i odlučio postavit sekretara kluba Muamera Zukića za trenera do kraja sezone. U svega sedam dana odrađeno je pet treninga i dvije utakmice od kojih jedna domaća protiv Krajine iz Cazina i druga gostujuća protiv ekipe Turbine u Jablanici. U obje utakmice Vakufljanke su slavile pobjede i tako na svom kontu sada imaju 12 bodova i sa velikim samopouzdanjem dočekuju derbi sa Iskrom iz Bugojna.

Naš portal je pratio utakmicu protiv Hrasnice i ono što je zanimljivo da je identična ekipa za samo sedam dana pretrpila pozitivan šok. U naredna dva duela izgledali su neprpeoznatljivo na terenu, a za komentar smo upitali i pomenutog Muamera Zukića.

“Prije svega hvala Vam za interes o radu našeg kluba, 90% trenutne seniorske ekipe je kod mene naučilo prve rukometne korake, prvi put susrele se sa rukometnom loptom. Smatram da ovu ekipi poznajem u dušu, imaju kvalitet, volju, ljubav i sve ono što je potrebno da bi igrale ovakvu ligu”, rekao je Zukić na početku razgovora za Sportske.ba, a zatim nastavio:

“Kada mi je UO ukazao povjerenje da vodim ekipu do kraja sezone najviše sam se bazirao na razgovoru sa djevojkama koje su izgubile samopouzdanje, ubjedio sam ih da imaju kvalitet i da samo trebaju malo više vjere u sebe. Već na prvom treningu sam dobio pozitivne odgovore da im se sviđa ono što radimo i da vjeruju da možemo napravit zajedno dobre stvari, što se i pokazalo. Ove dvije pobjede su nadamo se samo uvertira u ono što slijedi a to je derbi sa Iskrom iz Bugojna. U prvom zvaničnom derbiju u Bugojnu smo poraženi i nadamo se da će mo se uspjeti revanširat. Ovu priliku ću iskoristit da pozovem sve ljubitelje rukometa u našem gradu da nas podrže narednog vikenda u utakmici protiv Iskre jer ove mlada ekipa su djevojčice našeg Vakufa i one vrijede njihove pažnje.”

(H. Z./Sportske.ba)

Zadnje dodano
Povezane vijesti