17.6 C
Gornji Vakuf
Utorak, 21. Maja 2024.

Davud Glamočak pobjednik mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva travničkog

Foto: muftiluk-tr.ba

U Islamskom centru Kalibunar u Travniku, jučer je održano 21. mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva travničkog. Takmičenje se odvijalo u dvije discipline: Opće znanje i Kiraet podijeljene u dvije kategorije: mlađi uzrast (do 6. razreda osnovne škole) i stariji uzrast (od 7. do 9. razreda osnovne škole). Učešće na takmičenju uzela su 32 takmičara koji su osvojili prva mjesta na nivou 8 medžlisa.

Pobjednik u kategoriji Kiraet za mlađi uzrast je Davud Glamočak iz džemata Mehmed-beg Stočanin, MIZ Gornji Vakuf, mualim Hasan Glamočak. Ovom pobjedom Davud je izborio plasman na finalno takmičenje na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U kategoriji Općeg znanja za mlađi uzrast drugo mjesto je osvojila Nedžma Mašetić iz džemata Voljevac, MIZ Gornji Vakuf, mullim Admir-ef. Malanović.

Komisiju za pregled testova iz Općeg znanja sačinjavali su glavni imami medžlisa Travnik, Novi Travnik, Vitez i Donji Vakuf, dok su komisiju za Kiraet sačinjavali hfz. mr. Adnan-ef. Srebrenica, hfz. Ibrahim-ef. Bektaš, i hfz. Amela Šehić. Supervizor takmičenja bio je sekretar Muftijstva travničkog Rešad-ef. Lendo.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti