12 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

Osvrt na „Osvrt Asima Šahmana”

Na adresu web portala GornjiVakuf-x.com stiglo je pismo „grupe građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja“ kojim izražavaju svoju razočaranost postupcima predsjednika Skupštine RK Iskra Asima Šahmana i omalovažavanjem sportskog i organizacijskog uspjeha MRK Sloga. Pismo prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

Vezano za osvrt gosp. Šahmana na jedan iskreni i realni prikaz svega sto se dešavalo prije i za vrijeme utakmice Sloga-Iskra iz pera gosp. Željka Luledžije smatramo se dužnim da stavimo tačku na I i  našim prijateljima Bugojancima i našim sportskim prijateljima iz RK Iskra objasnimo kako stoje stvari.

Naime, iz teksta gosp Šahmana se vidi da je to običan, isfrustrirani vapaj senilnog, iskompleksiranog  starca kojim želi da oblati jedan fantastični sportski  događaj o kojem bruji cijela sportska BiH.

Nama je bilo samo važno da se ne dogodi nikakav incident i u tome smo uspjeli.

Uspjeli smo i u fer i korektnoj utakmici pobijediti vječitog rivala Iskru čijim momcima još jednom čestitamo na fer i sportskoj borbi. U tome nam je pomogao i naopako okrenuti transparent-kažu to je nafaka, kad nešto obučeš naopako….

Uspjeli smo Asime jer cijeli grad živi Slogu, moj Asime. I malo i veliko i dijete i starac i svaka žena moj Asime.

Ponosni smo na svoje mlade momke iz kluba  koji su perfektno obavili vrlo zahtjevnu organizaciju utakmice i na naše navijače koji su priredili ambijent za ne zaborav kojeg će se rado sjećati svi istinski ljubitelji ovog sporta osim tebe Asime Šahmanu, tebe kome smeta sve ono sto je lijepo i pozitivno pa i naše mažoretkinje i spiker i sve drugo…. Pa dragi Asime, gledaš li TV, gledaš li Bundes Ligu, gledaš li rukomet Asime Šahmanu??????

Sve ti smeta Asime, sve normalno ti smeta i cijeli svijet radi protiv tebe pa i novinar čiji ne naručeni članak i osvrt ne samo da vam nije otvorio oči nego vas samo razjario i još vise naljutio. Asime, ako ekipa koja u derbiju postigne 13 golova zaslužuje pobjedu onda si ti  pobjednik, Asime. Nisu ti pomogle ni sudije ni vreće para koje si obećao savezu, nije ti pomogla ni prljava igra koju cijelo vrijeme igraš gore s njima. Asime, nismo ni glupi a ni naivni a  ovo ti nije Katar-ovo je Bosna moj Asime.

Asime Šahmane, niste vi čovjek čije je maslo za Ramazana pa  bi vas zamolili, pošto vidimo da ste čovjek koji boluje od  funkcija i pojavljivanja u medijima, da objasnite građanima Bugojna i svojim kolegama čijim novcem ste kupili utakmice sa Međugorjem, RA Akademijom i Borcem.

Niste vi ni sportski radnik kakvim se predstavljate jer ste uništili rukometnu mladost ove BiH odvodeći najveće talente ovog divnog sporta u najboljim godinama u Katar pri čemu ste im uzimali procenat od Ugovora i prvu krvlju zarađenu platu kako bi o vama ovisili svo vrijeme. Sve vam to nije bilo dosta pa ste ostali dužni mnogima od te djece i mislili ste da nikad neće doci dan da vas to neko ne pita i da za to ne odgovarate.

Niste vi ničiji prijatelj Asime Šahmane osim svoj i svog đepa. Zato bi vam bilo bolje da bar sad ušutite Asime Šahmanu i bar jednom pređete preko praga svoje sportske i ljudske inteligencije i prestanete raditi protiv Sloge i iskreno i ljudski čestitate našim momcima na zasluženoj pobjedi.

Izvinite se i starom, obnevidjelom, domaćem novinaru dometa 18 km gosp. Luledžiji i onda Asime dobrodošli na naše utakmice u Premijer Ligi, dobrodošli u grad rukometa ……..

Iskren i prijateljski pozdrav svim građanima Bugojna, RK Iskri i svim ljubiteljima ovog sporta.

Grupa građana Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti