10 C
Gornji Vakuf
Utorak, 07. Maja 2024.

Crni vikend za gornjevakufski rukomet

Vikend za zaborav za rukomet iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja je iza nas. Prvo su rukometaši Sloge jučer poraženi na gostovanju u Maglaju kod istoimenog domaćina rezultatom 29:25. Mnoštvo tehničkih pogrešaka, veliki broj promašenih sedmeraca, su samo znak da se utakmice dobivaju na treninzima, dobrom pripremom.

Nakon sjajne pobjede u prvom kolu na gostovanju u Bugojnu kod Iskre, danas smo očekivali od igračica ŽRK Sloga 2013 da pobjede Krajinu iz Cazina. Nažalost, sve što smo dobili je mnogo nervoze, nepovezana igra, srljanje i poraz naših rukometašica čist ko suza 20:25.

Posljednji su na parket izišli golobradi igrači MRK Sloga 2 protiv Međugorja. Nije da se prije susreta očekivala pobjeda naših rukometaša, ali ni poraz od 21 gol razlike. Apsolutno katastrofalna igra naših mladića, susret u kom, bez obzira koliko to željeli, nije bilo ništa pozitivno, ništa dobro. Međugorje je slavilo pobjedu 15:36.

Gornji Vakuf-Uskoplje je grad rukometa i nema sumnje da će sve rukometne strukture naučiti lekcije iz utakmica odigranih ovog vikenda, te se vratiti na pobjedničke staze. Priliku za popravni prvi će imati igrači MRK Sloga koji u okviru trećeg kola Premijer liga BiH u srijedu, 17.10., od 19:00 h dočekuju RK Konjuh Živinice. Momcima je sada podrška potrebnija nego ikad, uz huk sa tribina igrači Sloge sigurno mogu nanijeti prvi ovosezonski poraz rukometašima iz Živinica.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti