16.8 C
Gornji Vakuf
Utorak, 07. Maja 2024.

Startala Omladinska rukometna liga SBK za žene, sve selekcije Sloge ostvarile pobjede

U okviru prvog kola Omladinske rukometne lige SBK za žene sve generacije ŽRK Sloga su upisale pobjede. Turnir je odigran u Travniku, a ukupno će u ovoj polusezoni biti odigrano sedam turnira.

1. ŽRK SLOGA 12 – 7 RA VITEZ, Pionirke (2006.godište)

Nakon nekoliko prijateljskih utakmica u kojima su pionirke tijesno poraženi ova pobjeda je odličan poklon za mlade igračice. Pored sjajni golmanica Ajne Šehić, Nejre Hajrić i Lamije Ljubunčić danas su se posebno istakle Imamović Iman sa 7 golova, Adna Gvozden postigla je 3 gola, još 2 gola postigla je Sarah Hadžiabulić. Još su nastupile Amila Ljubunčić, Amina Delić, Emela Spahić, Esma Pokvić, Lejla Mašetić, Esma Pokvić, Sumeja Čabro, Ajna Radmilo i Ilhana Hadžić.

2. ŽRK SLOGA 25 – 9 ŠR SEDMERAC, Mlađe kadetkinje (2004.godište)

Mlađe kadetkinje su ostvarile vrhunsku pobjedu protiv Škole rukometa Sedmerac. I na ovoj utakmici sjajne su bile golmanice Amna Pidro i Ajna Šehić. Slogu je u ovoj utakmici krasila raznolikost strijelaca, sjajna Amina Hadžiabdić postigla je 9 golova, Dalila Abazović 6 puta pogodila je mrežu protivnika, 3 gola je postigla Negra Karamustafić, po 2 puta su pogađale Irma Šeketa i Ema Jareb, Delila Osmanagić, Azra Pokvić i Alma Gvozden postigle su po 1 gol. Još su nastupile Ajša Zahidić Korugić i Ismihana Muminović.

3. ŽRK SLOGA 30 – 18 ŠR TRAVNIK, Kadetkinje (2002.godine)

Kadetkinje su zaokružile sjajan dan za pobjedom protiv prijateljske ŠR Travnik. U ovoj utakmici sjajne na golu bile su sestre Milanović. Fantastična Dalila Abazović je postigla 10 golova, 5 golova je postigla Amina Hadžiabdić, 4 gola je postigla danas odlična Negra Karamustafić, po 3 gola su postigle Ema Jareb i Alma Gvozden, po 2 puta su pogađale Amina Duratbegović i Elna Gudić dok je 1 gol postigla Irma Šeketa.

Posebne pohvale za trenera Kenana Crnicu koji je na sjajan način vodio selekcije ŽRK Sloga.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti