12.7 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 13. Maja 2024.

FOTO: Velika pobjeda MNK Sloga u derbiju protiv MNK Iskra

U okviru drugog kola proljetnog dijela sezone u Prvoj futsal ligi – grupa 3, MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja u svojoj dvorani je savladala ekipu Iskre iz Bugojna rezultatom 5:4.

Tokom cijelog susreta Sloga je imala apsolutnu terensku dominaciju, ali i morala stizati rezultat. Naime, izabranici Sefira Gvozdena su pod imperativom pobjede vršili visoki presing i žestoko napadali gol Bugojanaca, što je ostavljalo prostora gostima da brzim protivnapadima ugrožavaju gol Delića. Rezultat potpune defanzive Iskre su dvije greške igrača Sloge i vodstvo Iskre 0:2. Ipak, Sloga nastavlja napadati te poravna na 2:2.

Gosti su ponovo, više sretno nego spretno, došli do vodstva 2:3, a nakon toga i 3:4. Ipak, kosmička pravda je na kraju zadovoljena. Svega dvije minute do kraja, uslijed strahovitog pritiska Sloge, igrač Iskre Doslić u pokušaju da izbije loptu ispred Petaka, postiže autogol za konačnih 5:4.

Strijelci za Slogu: Hodžić, Latić, Petak, Spahić i autogol Doslića. Ovom pobjedom Sloga je trenutno usamljena na prvom mjestu i ako sve bude po planu do kraja prvenstva strpljivom igrom može upisati sve pobjede i izboriti baraž za Premijer ligu BiH.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti