15.8 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

FOTO: Jedan od najpoznatijih bh fizera, Alen Demirović, održao edukaciju za učenike frizerske škole MSŠ ‘Gornji Vakuf’

U posjeti učenicima frizerske škole Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ bio je Alen Demirović, jedan od najpoznatiji bosanskohercegovačkih frizera. On je za učenike održao pokaznu vježbu šišanja.

Alen, inače certificirani edukator za muške frizure ispred brenda „Subrina profesional“, je poznat po tome da je pridobio povjerenje nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Tako svakoga mjeseca odlazi u Istanbul gdje šiša i brije Višću, Bajića, Miloševića i druge bh nogometaše koji nastupaju za Turske klubove.

Učenici su od maestra imali mogućnost vidjeti najnovije tehnike šišanja muškaraca.

– Izuzetno sam zadovoljan današnjom radionicom u Gornjem Vakufu. Radili smo po principu „look and learn“, a učenici su pokazali zavidnu zainteresovanost i disciplinu – rekao je Demirović za GornjiVakuf-x.com.

Demirović je završio frizersku akademiju u Sarajevu, a nakon toga i u Crnoj Gori. Konstantno radi na vlastitoj edukaciji, a rezultat toga je da je u Sarajevu otvorio tri frizerska salona. Šišanje kod njega u glavnom gradu naše države smatra se privilegijom i velikom čašću.

Današnje gostovanje i pokazno predavanje Alena Demirovića je samo jedna od aktivnosti koje se provode u frizerskoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“, koja je među najpriznatijima u ovom dijelu BiH.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti