14 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 09. Maja 2024.

FOTO/VIDEO: Požar u Voljicu, gorjela porodična kuća

U gornjevakufskom selu Voljice je u ponedjeljak, u poslijepodnevnim satima došlo do zapaljenja stambenog objekta u vlasništvu Ljubunčić Elvedina. Uzrok požara je zapaljenje dimnjaka, nakon čega se vatra proširila na krovnu konstrukciju. U ovoj kući živi peteročlana porodica, od kojih najmlađe  dijete ima tri godine. Na svu sreću, niko od njih nije bio u kući u vrijeme požara, pa nema povrijeđenih.

– Dobili smo dojavu u 16 sati, od mještanina Ljubunčić Sulejmana, odmah smo izišli na teren, tu su bili i pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf- Uskoplje, te dežurni električar. U sanaciji su nam pomogli mještani Voljica, i vlasnik kuće, da što prije zaustavimo požar, koji je bio zahvatio konstrukciju krova, rogove i grede, te prijetio da pređe u požar većih razmjera. Trebalo bi malo pomoći ovu porodicu, s obzirom da je jako hladno, i da su u ovim hladnim danima ostali bez krova kuće- kazao nam je komandir Vatrogasne jedinice Nermin Demirović.

Demirović još jednom apeluje na građane da se pripreme za hladne dane, tako što će očistiti dimnjake, i redovno ih održavati, da bi se izbjegle ovakve tragedije.

Zadnje dodano
Povezane vijesti