9.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 10. Maja 2024.

Upozorenje za građane Gornjeg Vakufa-Uskoplja

Dana 25.02.2019. godine izvođač radova Konzorcij „Izgradnja Tojaga“ d.o.o. Mostar i „Mukić-Komerc“ d.o.o. Jajce nastavili su radove na velikom projektu „Rekonstrukcija vodovodne, kanalizacione (fekalne i oborinske) mreže Gradska ulica i u užem urbanom dijelu Gornjeg Vakufa-Uskoplja – Faza 1“, koji su bili privremeno obustavljeni zbog nepovoljnih vremenskih uslova (snijeg i niske temperature).

Zbog kompleksnosti projekta i istovremenom angažovanju više građevinskih mašina u centru grada, molimo građane da imaju razumijevanje i strpljenja jer je centar grada faktički veliko gradilište. U narednom periodu odvijanje saobraćaja biti će otežano a parkiranje u centru grada biti će privremeno zabranjeno. U zavisnosti od potrebe biti će povremeno obustavljen saobraćaj u ulicama gdje građevinske mašine nemaju dovoljno slobodnog prostora za rad.

Ujedno molimo sve građane prolaznike da radi svoje sigurnosti ne kreću se tim ulicama gdje građevinske mašine izvode radove a izvođač je dužan odgovarajućim znakovima upozoriti prolaznika na odgovarajuću opasnost.

Radovi su nastavljeni ubrzanom dinamikom a biti će završeni do kraja sezone ove godine.

Investitor ovog projekta je Općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Hvala na razumijevanju!

Šef projekta:
Husein Fale mr.gr.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti