9.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

Rukometašice Sloge razbile Iskru iz Stoca

Odličnu partiju prvog kola proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH za rukometašice pružile su igračice Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja. One su na domaćem parketu savladale odličnu ekipu Iskre iz Stoca rezultatom 32:23.

Utakmica je na obje strane otvorena nervozno, a rezultat toga je da je prvi gol postignut u 7. a drugi u 10.minuti za vodstvo naše ekipe za 2:0. U narednih desetak minuta igra se gol za gol, nakon čega slijedi serija Sloge od 4 gola, zatim serija Iskre od 3 gola i nova serija golova naše ekipe za vodstvo 11:8 na poluvremenu utakmice.

U dosadašnjoj praksi naše djevojke drugo poluvrijeme su igrale lošije od prvog, ali ova utakmica je izuzetak. Drugi dio utakmice smo otvorili mirno, sigurnim golovima, gostujuća ekipa je pokušala „flasterima“ doći do povoljnog rezultat ali naše djevojke su u svakoj situaciji pronalazile rješenje kako doći do gola protivnika. Konačan rezultat utakmice glasio je 32:23 u korist naših djevojaka.

Što se tiče pojedinačne statistike u listu strijelaca upisalo se osam igračica, standardno odlična bila je Aida Abazović sa 9 golova, 7 golova postigla je Lejla Karamustafić, po 5 puta mrežu stočanki pogodile su Dalila Abazović i Almina Šehić, Amina Duratbegović postigla je 3 gola. U listu strijelaca po jednom upisale su se Amina Hadžiabdić, Larisa Burko i Edina Milanović. Još su nastupile Naida Milanović, Irma Milanović, Elna Gudić, Ema Jareb, Ismihana Đelihodžić, Ema Jareb i Šeketa Irma. Treneri Edin Hadžiabdić i Berzad Demirović, sl. Predstavnik Ismet Hadžiabulić.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti