16.6 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

FOTO: Kadetkinje ŽRK Sloga pobjednice prestižnog turnira ‘Rukomet u srcu’

U prethodna tri dana ZAVIDOVIĆ, ŽEPČE i MAGLAJ bili su domaćini jednog od najjači omladinski turnira na balkanu pod nazivom “Rukomet u srcu”. Ovo je bio šesti turnir po redu, dosadašnjih pet turnira odigralo se u muškoj kategoriji a ove godine je dodata i ženska kategorija.

O ozbiljnost turnira govori podatak da je učešće na turniru uzeo PARTIZAN iz Beograda, PPD Zagreb, REPREZENTACIJA Crne Gore, Jerzulem Ormož, Izviđač i mnogi ostali klubovi iz bivše Jugoslavije.

Priliku da nastupi na ovom prestižnom turniru dobile su i kadetkinje ŽRK SLOGA. Ženski turnir je bio podijeljen u dvije grupe. Naše kadetkinje su raspoređene u grupu B koja se igrala u Zavidovićima. Sa našim djevojčicama u grupi su bili ŽRK OSIJEK, HŽRK ZRINJSKI i KRIVAJA 2. Sloga je grupnu fazu završilo sa maksimalnim učinkom, odnosno pobjedom u sve tri utakmice grupe. Kao pobjednik grupe u polufinalu naše rukometašice križaj se na drugoplasiranu ekipu iz grupe A, a to je KRIVAJA 1. Polufinalna utakmica odigrala se u Maglaju, naše kadetkinje ostvarile su pobjedu rezultatom 11:10 i plasirale se u veliko finale, gdje nas čekao protivnik iz grupe ŽRK OSIJEK koji je u polufinalu savladao ŽRK IZVIĐAČ. Veliko finale odigrano je u ŽEPČU, sa jednim golom razlike naše “pahuljice” ostvarile su pobjedu i u velikom stilu sa pet pobjeda u pet utakmica osvojile turnir. Pored prvog mjesta naša Dalila Abazović dobila je i nagradu za najboljeg strijelca turnira.

Podatak da su osvajači turnira PPD ZAGREB, JERUZALEM ORMOŽ, IZVIĐAČ i ŽRK SLOGA dovoljno govori o kvaliteti istog. Na turniru je ukupno nastupilo 15 klubova iz BiH, a do sami finalnih utakmica došle su samo ekipe IZVIĐAČA i naše djevojke.

Čestitamo našim djevojčicama koje su pod vodstvom Kenana Crnice na sjajan način promovisale naš grad i klub na ovom prestižnom turniru.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti