20.5 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

FOTO: Obilježen Dan MSŠ ‘Gornji Vakuf’, otvoren multimedijalni kabinet

Svečano je danas bilo u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. Naime, zaposlenici i učenici su obilježili Dan škole.

Ovogodišnji najznačajniji školski dan je posebno radostan zbog otvaranja novog multimedijalnog kabineta. Projekt je to koji je finansiran od Rudnika uglja „Gračanica“, čiji je predstavnik Suadin Bektić, zajedno sa direktoricom škole Selvedinom Begović otvorio nove prostorije i predao učenicima i zaposlenicima na upotrebu. Nakon otvaranja gosti su imali priliku pogledati film o školi čiji su autori učenici ove škole Džan Ljubunčić i Haris Bukarić.

U kulturno – zabavnom programu predstavili su se članovi školskog hora, recitatorske sekcije, folklorne sekcije, dramske sekcije, muzičke sekcije, te učenici frizerske škole sa modelima frizura sa kojima su učestvovali na državnom prvenstvu.

Direktorica škole Selvedina Begović je podcrtala posvećenost svih zaposlenika škole na stvaranju što boljih uslova za odvijanje nastavnog procesa.

– Nastavni sadržaji, metode rada i nastavno – didaktička sredstva trebaju biti u funkciji stvaranja učeničkih kompetencija. Te kompetencije trebalo bi da se temelje na inovativnosti, kreativnosti, informatičkoj pismenosti, poduzetnosti, socijalnoj osjetljivosti, odgovornosti i identitetu pojedinca, kazala je direktorica Begović.

U sklopu obilježavanja Dana škole, organizovan je i Dan otvorenih vrata gdje je učenicima osnovnih škola omogućeno da se upoznaju sa srednjom školom, smjerovima, uslovima rada, profesorima, a upriličena je i izložba slika i fotografija likovne sekcije, portofolij sa prikupljenim fondom knjiga za biblioteku, te izložba modela molekula DNK.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti