16.6 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

Na krilima fenomenalnih odbrana Asje Sofić Sloga savladala Jablanicu

Foto: GornjiVakuf-x.com

Zadnja domaća utakmica ŽRK Sloga u ovoj sezoni donijela nam je prelijepu igru, dobro odbranu i raspoložene golmane. Rutinska pobjeda protiv Jablanice, ekipe koja je Slogu savladala u prvom dijelu dokaz je da ekipa iz kola u kolu napredovala.

U prvih nekoliko minuta obje ekipe ušle su nervozno u utakmicu bez konkretnog napada. U takvoj situaciji naše djevojke se bolje snalaze i već u 10. minuti utakmice imamo vodstvo 5:0. Razlika koja je napravljena na startu utakmice kroz cijeli tok utakmice je održavana i postepeno povećavana do konačnog rezultata 34:24. Vrlo važna činjenica da je trener Hadžiabdić ponovo dao priliku svim igračicama i da se čak njih 12 upisalo u listu strijelaca.

Pojedinačna statistika govori da je danas najbolji strijelac bila Amina Duratbegović sa 7 golova, gol manje postigla je Edina Milanović, po 3 gola postigle su Larisa Burko, Ema Jareb, Amina Hadžiabdić i Aida Abazović. Lejla Karamustafić, Dalila Abazović i Đelihodžić Ismihana postigle su po 2 gola, a po jedan gol postigle su Irma Šeketa, Elna Gudić i Almina Šehić. Još su nastupile Alma Gvozden, Irma Milanović, Naida Milanović i sjajna Asja Sofić koja je zabilježila 19 odbrana.

Protiv Viteza u sastavu smo imali bolesnu Asju, koja je nakon primljene infuzije stala na gol i napravila prevagu u utakmici. I ovoj utakmici naša druga reprezentativka Dalila Abazović nastupila je pod temperaturom, ovaj podatak dosta govori o odnosu i želji naših djevojaka prema SLOGINOM dresu.

U zadnjem kolu ovogodišnjeg izdanja PRVE LIGE FBIH za žene gostujemo Neretvi. Eventualnom pobjedom ostvarili bi plasman na odlično treće mjesto.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti