15.6 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 12. Maja 2024.

FOTO: Iftar za djecu šehida Gornjeg Vakufa

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Gornji Vakuf u saradnji sa MIZ Gornji Vakuf sinoć je u restoranu Blitz organizovala iftar za djecu šehida i poginulih boraca iz ovog grada. Ov je 18 po redu zajednički iftar djece šehida, tačnije sada momaka, djevojaka, oženjenih i udatih a mnogi od njih su već i roditelji.

Pored djece iftaru su prisustvovali i predstavnici Organizacije porodica šehida, glavni imam i predsjednik MIZ Gornji Vakuf. Prisutnima su se ukratko obratili predsjednik Upravnog odbora Delić Mirsad i glavni imam Hidajet ef. Polovina i tom prilikom se zahvalili djeci na dolasku. Predsjednik Upravnog odbora podsjetio je da se prvi iftar organizovao 2002 godine i da je ovogodišnji iftar napunio punoljetstvo. Ovakav vid zajedničkog iftara je poseban i molimo Allaha da potraje i narednih godina.

Za finansijska sredstva snalalzili smo se i snalazimo na sve načine i bitno je napomenuti da se uvijek veliki broj ljudi i vakifa odazivao i donirao za plaćanje iftara. Sredstva za ovogodišnji iftar obezbijedio je glavni imam preko svojih prijatelja-vakifa, a u svom obraćanju je istakao značaj ovakivih okupljanja i druženja, te naglasio da će se i u buduće na staviti sa ovom tradicijom.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti