12.2 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Bajkovito Etno selo Mirna Dolina ponovo otvorilo svoja vrata, dobrodošli i uživajte u ljepoti

Radosna vijest dolazi nam iz Etno sela „Mirna Dolina“ pored Gornjeg Vakufa-Uskoplja. Naime, nakon duge i hladne zime, te kišovitog proljeća, zahvaljujući junskom suncu od jučer je etno selo otvorilo vrata za sve domaće i strane posjetioce.

Ova oaza prirode i čistog zraka, smještena je na 850 mnv. Pored domaćih turista, koji već desetak godina spas od gradskih gužvi, i ugodno osvježenje pronalaze na ovoj lokaciji, posljednjih godina primjetno je prisustvo stranih turista. Kako su nam kazali iz menadžmenta Etno sela „Mirna Dolina“ velika je zainteresovanost turista iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske, te iz daleke Arabije.

Ono što privlači goste u ovo odmaralište, pored prirodnih ljepota, je i fantastična gastronomska ponuda, te cijene koje su daleko ispod turističkih, jako povoljne, te je na bespućima interneta lako pronaći komentare oduševljenih gostiju, da su za malo novaca, dobili puno. U ponudi su sve vrste jela sa roštilja, riblji specijaliteti, te sač i tradicionalna jela.

S obzirom da se gosti zadržavaju više dana, domaćini u ponudi imaju organizovane izlete na planinu Vranicu i Prokoško jezero, a razonode ne manjka ni u samom etno selo, gdje su za goste obezbijedili rekreativne sadržaje u vidu tenisa, nogometa i plivanja na bazenu.

Sve informacije o bogatoj ponudi i lokaciji Etno sela Mirna Dolina potražite na službenoj web stranici www.etnoselo-mirnadolina.com, te putem službene facebook stranice.

dolina

dolina1

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti