18.8 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

FOTO: Kadetkinje ŽRK SLOGA viceprvakinje Bosne i Hercegovine

Prethodnog vikenda u Kozarskoj Dubici održana je završnica državnog prvenstva u rukometu za djevojčice, kategorija kadetkinje (2004.god).

Plasman na državnu završnicu ostvarilo je šest najboljih ekipa koje su pobijedile na regionalnim takmičenjima. Kadetkinje ŽRK SLOGA osvojile su kantonalno takmičenje SBK i tako se plasirale na završnicu.

Plasman su još ostvarili ŽRK KNEŽOPOLJKA, ŽRK DUBICA, ŽRK BORAC BANJA LUKA, ŽRK IZVIĐAČ, ŽRK KRIVAJA i naša SLOGA.

Voljom ždrijeba SLOGA je bila smještena u grupu A sa Knežopoljkom i Krivajom. Kao drugoplasirana ekipa grupe u polufinalu Sloga se sastala sa prošlogodišnjim finalistom ekipom Dubice. Regularni dio meča završen je neriješenim rezultatom, nakon toga i dva produžetka završila su neriješeno i pristupilo se izvođenju sedmeraca. Sedmerci su donijeli najveću drama na samom turniru, nakon 20 serija uspješnije su bile naše djevojčice  i tako nam donijele plasman u finale. To je samo po sebi bio najveći uspjeh omladinskog rukometa u našem gradu.

U finalnoj utakmici protiv domaćina Knežopoljke i prošlogodišnjeg šampiona više od časnog poraza nismo mogli. Dalila Abazović je najbolji strijelac završnice sa 30 postignutih golova.

Šta drugo osim čestitka igračicama, trenerima i upravi kluba na vrhunskom radu i odličnim rezultatima. Ovo je najveći rezultat u kratkoj historiji kluba a i općenito u omladinskom rukometu našeg grada.

Uprava kluba u saradnji sa PS GORNJI VAKUF – USKOPLJE organizovala je sjajan doček za mlade rukometašice.

Bravo, bravo, bravo ŽRK SLOGA!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti