17.4 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

FOTO: Završen 5. Malonogometni turnir „BATUŠA 2019“

Proteklog vikenda uspješno je priveden kraju 5. MALONOGOMETNI TURNIR „BATUŠA 2019“. Ove godine učešće je uzelo 20 ekipa iz 5 gradova, u 12 noći koliko je trajao turnir vidjeli smo mnoštvo lijepih poteza i golova. Polufinalna i finalna noć bile su kruna sjajnog fudbala i velike posjete koja sada već tradicionalno krasi završnicu ovog turnira.

Odigrane su dvije revijalne utakmice VETERANA SLOGE I VETERANA TRAVNIKA-NOVOG TRAVNIKA. Drugu revijalnu utakmicu odigrali su omladinci Batuše i Omladinci MNK SLOGA.

U utakmici za 3. Mjesto sastale su se ekipe ELEKTRO OMERINOVIĆ i MOTEL SARAJ. U odličnoj utakmici regularni tok je završen rezultatom 2:2, nakon izvođenja penala bolje je bila ekipa ELEKTRO OMERINOVIĆ koja je ostvarila pobjedu ukupnim rezultatom 8:7 i tako zauzela 3. mjesto.

U finalnoj utakmici sastale su se ekipe AUTO ŠKOLA LASTA i BATUŠA. Na žalost svih ljubitelja ove lijepe igre u ovoj utakmici nije bilo velike neizvjesnosti. Apsolutni favorit turnira ekipa AUTO ŠKOLA LASTA je sasvim zasluženo došla do pobjede rezultatom 6:2 i tako postala ŠAMPION PETOG MEMORIJALA.

Svake godine organizator se trudi da  učesnicima ponudi nešto novo, tako je bilo i ove godine. Na ovogodišnjem  turniru pored standardni nagrada odlučili su da izaberu i najbolju postavu – šestorku turnira.

Najbolja postava turnira po izboru organizatora je:

             Senid Hodžić (AUTO ŠKOLA LASTA)
             Sefir Gvozden (BATUŠA)
             Velid Pidro (BATUŠA)
             Sabahudin Petak (AUTO ŠKOLA LASTA)
             Armin Agić (ELEKTRO OMERINOVIĆ)
             Bećir Begović (AUTO ŠKOLA LASTA)

Najbolji strijelac   turnira je Senid Hodžić, najbolji golman je Bećir Begović a najbolji igrač 5.MALONOGOMETNOG TURNIRA JE VELID PIDRO.

Fer play ekipa su momci iz Seferovića.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti