21.2 C
Gornji Vakuf
Utorak, 30. Aprila 2024.

FOTO: MRK Sloga pobjednik rukometnog turnira u Gornjem Vakufu

MRK Sloga osvojila je turnir prijateljstva koji je proteklog vikenda odigran u Sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu. Pored domaćina Sloge na turniru su nastupili Bosna, Leotar i Obilić.

Prvi dan turnira bio je rezervisan za mlađe uzraste. U kategoriji 2002. godište najbolji su bili dječaci škola rukometa Zrinjski Mostar, drugo mjesto pripalo je RK Jajce a treće RK Donji Vakuf. U kategoriji 2004. godište najbolji su bili rukometaši RK Maglaj, škola rukometa Zrinjski zauzela je drugo mjesto, dok su treći bili igrači RK Jajce.

Drugi dan turnira bio je rezervisan za seniore gdje je nastupilo više od 80 profesionalnih igrača nastupajući za RK Bosna, RK Leotar, RK Obilić i MRK Slogu, a turnir je posjetilo više od 2000 ljubitelja rukometa tokom cijelog dana.

Ovogodišnji pobjednik je MRK Sloga, drugo mjesto pripalo je Bosni iz Visokog a treće mjesto ekipi iz Trebinja, Leotaru. Najbolji igrač turnira je Stanojčić Nenad, dok je najbolji strijelac Dedić Amer oba iz pobjedničke ekipe. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Sirćo Enes iz Bosne Visoko.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti