9.8 C
Gornji Vakuf
Petak, 03. Maja 2024.

FOTO: Završen Rukometni turnir “Đuro Hrćan 2019”

Prethodnog vikenda završen je 5. Rukometni turnir u “Đuro Hrćan 2019”. Kao i svake godine turnir se igrao u dvije kategorije, pionirskoj i seniorskoj.

U kategoriji pionirki nastupile se 4 ekipe, u prvoj polufinalnoj utakmici sastale su se ekipa domaćina i RA Vitez. Djevojčice Sloge su bile bolje i plasirale se u finale, u drugoj polufinalnoj utakmici pionirke Krivaje su bile bolje od Kiseljaka. Za treće mjesto Vitez je pobjedio Kiseljaka, a u finalnoj utakmici Krivajišice su pobjedile naše djevojčice rezultatom 11:10 i tako odbranile titulu od prošle godine.

Sada već tradicionalno izabrana je i najbolja postava turnira, najbolji strijelac i igračica turnira.

Po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je  Ajla Gluhić, za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je Bašić Amina , za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je Sara Hadžiabulić, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je Iman Imamović, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je Bajrić Vildana , za NAJBOLJEG PIVOTA izabrana je Esma Pokvić dok je NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA a ujedno i član najbolje postave u KONKURENCIJI PIONIRKI  JE Mahmutović Armina.

Najbolji strijelac je Nejla Maglajlić sa 15 golova, a za najbolju igračicu izabrana je Sara Hadžiabulić.

U kategoriji seniorki također su učestvovale 4 ekipe, u prvoj polufinalnoj utakmici od naših djevojaka bile su bolje rukometašice Krivaje, a u drugoj polufinalnoj utakmici bolje od djevojaka iz Kozarske Dubice bile su popularne Lisice iz Hadžića. Utakmice za plasman donijele su odličan rukomet, u utakmici za treće mjesto rukometašice Sloge su bile bolje od odlične mlade ekipe Knežopoljke, a odlično premijerligaško finale odigrale su ekipe Krivaje i Hadžića, hadžičanke su bile bolje i zasluženo osvojile ovogodišnji memorijal Đuro Hrćan.

I u kategoriji seniorki progalšenu su najbolji pojedinci,po izboru organizatora i trenera najbolje DESNO KRILO je Hena Riđal,  za NAJBOLJEG DESNOG BEKA izabrana je Edina Demić, za NAJBOLJEG SREDNJEG BEKA izabrana je Adelisa Dautović, za NAJBOLJEG LIJEVOG BEKA izabrana je Maja Knezović, za NAJBOLJE LIJEVO KRILO izabrana je Jasmina Ćosić, za NAJBOLJEG PIVOTA TURNIRA izabrana je Amela Đakmić, NAJBOLJA GOLMANICA TURNIRA  U SENIORSKOJ KONKURENCIJI  JE Anisa Selimović.

Najbolji strijelac turnira je Maja Knezović sa 16 golova, a za najbolju igračicu izabrana je Adelisa Dautović.

Veliko hvala Općino Gornji Vakuf – Uskoplje koja je podržala organizaciju turnira, hvala i Gospodinu Amiru Hadžiću i organizaciji OSCE u BiH koji su također prepoznali naš rad i podržali turniru.

Hvala ekipama učesnicama, vidimo se na memorijalu “Đuro Hrćan 2020”

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti