11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

FOTO: Rukometašice Sloge razbile favorizovanu Ilidžu

U derbiju četvrtog kola Prve lige FBiH za rukometašice ŽRK Sloga je savladala Ilidžu 32:26. Nakon ove pobjede Sloga zauzima drugo mjesto sa dva boda zaostatka za vodećom Hrasnicom.

Bolje su utakmicu otvorile gošće, povele su rezultatom 0 : 2 i nakon toga 1:3 i to je bilo sve, nakon toga naše pahuljice dolaze do izjednačenja i sve do kraja prvog poluvremena igra se ujednačena utakmica sa minimalnim vodstvima naše ekipe, poluvrijeme se završava nerješnim rezultatom 13:13.

Početak drugog poluvremena bio je preloman za utakmicu, sjajna igra naše ekipe u odbrani, vrhunske odbrane golmanice, organizovan napad i sigurni golovi doveli su nas do toga da u 45. minuti imamo prednost od 9 golova razlike. Do kraja utakmice “dječji vrtić iz Vakufa” iskusno je utakmicu priveo kraju do konačnog rezultata 32:26.

Pobjeda je još ljepša kada vidimo da je skoro pola golova postigao naš kadetski trojac, djevojčice 2004. godište Dalila Abazović 9 golova, Amina Hadžiabdić 5 golova i Ema Jareb 1 gol.

Još su pogađale starija Abazović također 9 puta, po dva gola postigle su sestre Edina i Emira Milanović, po dva gola dodale su i Ismihana Đelihodžić i Amina Duratbegović. Još su nastupile Dželila Zukić, Almina Šehić, Alma Gvozden, Larisa Burko, Zahida Zajmović, Amna Pidro, Naida Milanović i sjajna golmanica Elma Seferović koja je skupila 13 odličnih odbrana.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti