9.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Da li ćemo imat još jednog premijerligaša?

Izgradnjom dvorane u našem gradu sport je doživio veliku ekspanziju, posebno se to odnosi na rukomet i futsal.

Prvo je MRK SLOGA izborio najviši rang bh rukometa, prošle godine je MNK SLOGA ušao u elitu a u ovoj sezoni vrhunske rezultate pravi ŽRK SLOGA.

ŽRK SLOGA od osnivanja bazirao se na radu sa svojim djevojčicam. Prethodne dvije sezone Sloga je igrala seniorsko takmičenje, u prvoj seniorskoj sezoni naše djevojke završile su na šestom mjestu, prošlu sezonu na trećem.  Ove godine se bore za najviši plasman, odnosno za ulazak u elitno društvo ženskog rukometa u BiH.

Ovi uspjesi su još veći jer ekipu čine djeca sa vakufskog asfalta uz dodatak nekoliko djevojaka iz komšijskog Bugojna, djevojke igraju potpuno amaterski bez ikakvih naknada.

U prvih šest kola ekipa Sloge, predvođena odličnim trenerom Edinom Hadžiabdićem, ostvarila je omjer od pet pobjeda i jednog remija, sa šesnaest osvojeni bodova nalaze se na drugom mjestu iza prvoplasirane Hrasnice koja ima šest pobjeda iz šest utakmica.

Naredna tri kola odredit će tok sezone za naše djevojke. U subotu u naš grad dolazi odlična mlada ekipa Turbine iz Jablanice koja sa eventualnim bodovima iz ove utakmice želi da ide prema gornjem dijelu tabele, nakon te utakmice Sloga ide na gostovanje prvoplasiranoj Hrasnici i zadnje kolo domaćin smo odličnoj ekipi Krajine iz Cazina koja također ima ambicije za plasman u elitu.

Jedino što nam ostaje je da pozovemo sve ljubitelje rukometa u našem gradu da u subotu od 18h podrže vakufsku mladost protiv Turbine kako bi im svojim glasovima i dlanovima olakšali ova posljednja tri kola.

Sretno Edine, sretno djevojke!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti