11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

Omladinske selekcije ženskog i muškog rukometnog kluba Sloga na 28. Eurofestu u Sloveniji

Šta je to Eurofest?

Europski rukometni festival je najveći turnir omladinskog rukometa u Evropi. Već 27.godina održava se u Sloveniji, tačnije u Kopru! Na turniru se okupljaju ekipe iz cijelog svijeta. Na prošlogodišnjem festivalu učestvovalo je 220 ekipa iz velikog broja zemalja, između ostali učestvovali su klubovi iz Njemačke, Francuske, Austrije, Danske, Švedske, Norveške, Ukrajine, Tajvana, Kine, Japana, Saudijske Arabije, Katra, Argentine i naravno balkanski zemalja, osim BiH.

Na 28. Eurofestu koji se igra od 2. do 7. Jula 2020.godine i naša zemlja će imat svoje predstavnike, dva naša kluba ŽRK i MRK Sloga sa ponosom će nosit zastave naših klubova, općine i države BiH.

Poziv na ovaj turnir za naše klubove nije došao sam od sebe, plod je dugog, mukotrpnog i ispravnog rada.

Najveći omladinski turnir u Evropi je prava prilika da naša djeca vide gdje smo u poređenju sa svjetskim rukometnim ekipama, naravno velika prilika za našu djecu da se dobro zabave i uživaju.

Uopšte ne sumnjamo u to da će nas djeca sa vakufskog asfalta dostojno predstaviti na ovoj rukometnoj smotri. Sigurni smo da će i ovaj turnir bit dodatni podstrek za djevojčice i dječake da se priključe SLOGINOJ porodici.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti