14.8 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

U Gornjem Vakufu promovisana knjiga ‘Stojadin i druge priče’ autora Feđe Gudića

U prepunom, ali ugodnom, ambijentu Motela Saraj, večeras je u Gornjem Vakufu promovisna prva knjiga autora Feđe Gudića „Stojadin i druge priče“.

Zbirka “Stojadin i druge priče” sadrži 28 kratkih pripovijesti, o malim, “nevidljivim” ljudima i njihovim životima, čija je radnja smještena uglavnom u Gornji Vakuf.

Uvodničar na promociji, čovjek koji je prvi prepoznao Feđin talent za pisanje, Ešref Karamustafić iskazao je zadovoljstvo što je na promociju došlo toliko puno Gornjevakufljana.

– Kada vas vidim u ovako velikom broju na promociji jedne knjige, znam da za nas ima nade, kazao je profesor Karamustafić.

Direktor izdavačke kuće Imprimatur, koja je izdavač ove knjige, Boris Maksimović pohvalio je Feđin način pisanja.

– Naši ljudi strašno puno pišu, dolazi nam puno rukopisa, u ovoj godini smo ih već dobili pet, ali njih 80 posto u startnu otpadnu. Mi tražimo autore koji na zanimljiv način pričaju događaje. Baš takav je Feđa. On piše o svojim komšijama, bez imalo preuveličavanja, kazao je, između ostalog, Maksimović.

Treći večerašnji promotor Siniša Stanić, publicista portala mondo.ba, iskazao je zadovoljstvo da je u Gornjem Vakufu, jer kako kaže nakon čitanja „Stojadina“ poželio je da posjeti ovaj gradić, da vidi te ljude neobičnih priča.

Autor knjige Feđa Gudić, nije krio sreću što svoju knjigu može prezentovati svojim sugrađanima.

– Imali smo promociju u Banjaluci, imat ćemo i u Bugojnu, Sarajevu i Zenici, ali u ovo je moj grad, moja dolina i ovdje mi je najteže, kazao je vidno uzbuđeni Gudić.

Svoj prilog sjajnoj promociji knjige dao je Arman Bušatlić izvedbama muzičkih numera na gitari, te čitanjem dijelova knjige.

Scan 10. jan 2020. page 001

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti