17.6 C
Gornji Vakuf
Subota, 04. Maja 2024.

U akciji „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf -Uskoplje” prikupljeno je 27.274,05 KM (13.945€)

Od dva dobavljača medicinske opreme je naručena roba u vrijednosti od 27.149,12 KM. Od preostalih 124,93 KM će se platiti transakcijski troškovi uplata sa računa u Njemačkoj na račune u BiH. Ostatak (ukoliko ga bude) će također biti utrošen za potrebe Doma zdravlja. Svi računi će biti objavljeni na Facebook stranici „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf -Uskoplje”.

Kako je Dom zdravlja u međuvremenu sam uspio nabaviti određeni dio zaštitne opreme (maske, vizire itd.), mi smo se fokusirali na nabavku medicinskih aparata koji će kako u ovoj krizi ali i kasnije dobro poslužiti svim korisnicima usluga Doma zdravlja. I dalje ćemo pratiti situaciju te pokušati preko organizacija kao što su njemački ili austrijski Caritas organizirati još neku pomoć.

Naručili smo dva Pari Junior Boy inhalatora / nebulajzera za djecu, dva klinička Pari Boy inhalatora za odrasle, 12-kanalni EKG Holter sistem (Labtech EC-12H), profesionalni eksterni bifazni defibrilator (Defi Monitor XD1xe), pulsni oksimetar (BT-700), 12-kanalni EKG aparat sa elektrodama za djecu i odrasle (MAC 2000), te 12 zaštitnih odijela (Gammatex FA 3000).

Podsjetimo, preko Caritasa iz Beča je već prije besplatno organizirano ukupno 8000 jednokratnih rukavica.

Naručenu opremu organizator akcije u ime svih donatora donira Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj akciji.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti