19.9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

Premijerligaši Srednjobosanskog kantona istupaju iz takmičenja

MRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje
MRK Iskra Bugojno
MNK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje
KK Promo Donji Vakuf

VLADA SREDNJOBOSANSKOG KANTONA-KANTONA SREDNJA BOSNA
SPORTSKI SAVEZ SREDNJOBOSANSKOG KANTONA-KANTONA SREDNJA BOSNA

Poštovani,

Nakon gotovo 10 mjeseci čekanja, a od februara mjeseca tekuće godine sportski klubovi, tačnije oni najzaslužniji iz SBK kantona, premijerligaši koji u ova tmurna i teška vremena drže čast i spašavaju i onako već odavno doveden sport u ovom kantonu na niske grane, odlučili su se i na ovaj način obratiti ljudima koje je izabrao ovaj narod, a koji su upravo ove jedine svijetle tačke kantona, sportske klubove stavili na „stand by“ sa odavno ispričanim pričama o pomoći. Sportski klubovi, premijerligaši „sa one strane Komara“ ili „sa ove strane Vrbasa“ dovedeni su u nikad gori položaj, u nikad goru situaciju i u nikad veću nebrigu za njihovo opstajanje  na području SBK kantona. I ona redovna sredstva koja su u proteklim godinama dolazila za kotizacije i takmičenja ostala su u obećanjima, kao i to da će Vlada i Sportski savez ozbiljno pristupiti ovim klubovima i iznaći rješenja da se istima pomogne. Izgleda da su te riječi pomoći klubovi preozbiljno shvatili, jer riječi obećanja koje smo slušali u junu, julu i augustu mjesecu izgleda da su se odnosile na pomoć pri gašenju i stopiranju klubova sa Vrbasa.

Za vladajuće ljude koji svakog četvrtka raspravljaju o mnogim drugim nebitnim stvarima nego li o onome za šta su se zauzeli nemamo više ni sekunde vremena povjerenja, a klubovi poput MRK Sloga, MRK Iskra, KK Promo i MNK Sloga iza sebe imaju ogromnu armiju navijača koja ih prati i koja je upravo ovim ljudima u kantonu koji odlučuju o sudbini svih nas dala legitimitet i povjerenje da naprave nešto.  To nešto sigurno nije kolektivno gušenje sporta i gašenje pomenutih klubova. Od danas 15.10.2020. svi premijerligaški klubovi SBK kantona stupit će u štrajk, te će svoja takmičenja prekinuti po cijenu izbacivanja iz takmičenja najviših rangova BiH sporta. Za rukometaše, košarkaše  prvenstva su već odavno počela, ovaj vikend startaju i futsaleri, dok MRK Sloga za nešto manje od mjesec dana igra i utakmicu „European Cup“-a u Rumuniji. Ne treba pojedinačno ni pominjati troškove ovih kolektiva koji se gomilaju iz dana u dan.

Ovom prilikom želimo upoznati cjelokupnu javnost sa problemima u kojima smo se našli a direktnog krivca i odgovornost za ovakve nepromišljene poteze pronaći ćete u Vladi SBK/KSB.

IMG e5403dc4eddba7ef4a0c9771225a56a0 V copy

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti