11.7 C
Gornji Vakuf
Srijeda, 22. Maja 2024.

MUAMER ZUKIĆ, kandidat SDA za Općinsko vijeće Gornji Vakuf-Uskoplje

Muamer Zukić, rođen 21. 4. 1990. godine. Sin rahmetli Salke Zukića, nastanjen u MZ Batuša, oženjen, otac jednog djeteta. Kandidat za  Općinsko vijeće ispred SDA GORNJI VAKUF na rednom broju 28. Osnovnu školu završio u Gornjem Vakufu, srednju Ekonomsku također u Gornjem Vakufu. Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru 2008. godine upisao Fakultet za sport a 2012.godine završio kao diplomirani profesor Sporta i zdravlja. Trenutno zaposlen u RU „Gračanica“.

Kroz život maksimalno posvećen sportu, kao igrač član MRK SLOGA 6 godina i RK VELEŽ 3 godine. Nakon završenog studija vratio se u svoj grad s ciljem da uradim nešto korisno za svoju lokalnu sredinu. Sredinom 2013. godine vodim sekciju ŽRK SLOGA a krajem iste godine zvanično bivam jedan od tri osnivača izuzetno uspješnog ženskog rukometnog kluba, čiji sam i danas član na poziciji sekretara.

U svojoj MZ Batuša kroz djelovanje UG Batuša u posljednjih pet godina inicirao sam mnogobrojne projekte, između ostalih izgradnju novog košarkaškog terena, postavljanje reflektora na malonogometnom igralištu, izgradnju tribine i još dosta toga. U prethodni 5 godina dio sam ekipe koja je organizovala izuzetno uspješnih 5 malonogometnih turnira u našoj MZ. Pored sportskih projekata sa grupom momaka iz MZ inicirao sam i nekoliko uspješnih humanitarni akcija.

Moj motiv za ulazak u Općinsko vijeće je želja da budem u još većoj prilici za razvoj i pomoć kako svojoj mjesnoj tako i široj zajednici. Batuša kao mjesna zajednica (Batuša, Odvode, Krupa) kroz postratni period imala je nekoliko vjećnika, ali konkretno Batuša nikad nije imala svog vjećnika, a da to zaslužuje, sigurno jest.

Prije svega pozivam sve građane naše Općine da iziđu na izbore, iskoriste svoje građansko pravo da biraju svoje predstavnike, a mišljenja sam da su kandidati SDA GORNJI VAKUF najbolje što se u ovom trenutku može izabrati.

JAKA SDA, SIGURNA BIH!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti