11.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

VIDEO: Sloga savladala Lokomotivu iz Brčkog

Zaostalu utakmicu desetog kola Premier lige BiH sinoć su u Gornjem Vakufu – Uskoplju odigrali domaća Sloga i Lokomotiva iz Brčkog.

Nakon serije teških utakmica, gostovanja, više od 3500 pređenih kilometara u nepunih 15 dana, rukometaši Sloge sinoć su odigrali, možemo reći, relaksirajući susret protiv svojih sportskih prijatelja iz Brčkog.

Od samog starta pa do kraja utakmice Sloga je dominirala, na otvaranju utakmice napravila seriju od +5 najviše zahvaljujući raspoloženim Simiću, Halebiću i Čaberu, a ta prednost kasnije je rasla kada se strijelcima priključuju i Biljaka, Šaravanja, Dedić i Uljarević.

Poluvrijeme 20:10 najbolji je pokazatelj kako je Sloga stajala na terenu.

U drugom poluvremenu gledamo istu sliku ali i malo efikasniju ekipu Lokomotive koja je samo jednom došla na – 8, ali kasnije je to Sloga vraćala i do +12. Posljednjih 12 minuta u igru su redom ulazili Gudić, Štrkalj, Demirović Amer, Čaluk, Destanović. A na asistencije iskusnih Šaravanje, Halebića, Pokvića i Ajdina Demirovića u strijelce su se upisali i ovi omladinci. Na kraju susreta Alen Čaber je skupio 22 odbrane, što se tiče strijelaca 9 je zabio Šaravanja, 7 Halebić, 6 Biljaka, po 4 Simić i Uljarević, 3 Pokvić, a po 2 Ajdin Demirović i Amer Dedić, te po 1 gol Gudić, Štrkalj, Amer Demirović.

Na drugoj strani Petrović Pavle i Hercegovac Ognjen zabili su po 9, Baraković Šerif je dodao 5.

Narednu utakmicu naši rukometaši vjerovali ili ne igraju tek za 7 dana, znači nemoguće, nevjerovatno, neistinito ali eto tako je. Ritam srijeda – subota se prekida ovog vikenda, kada naš protivnik ekipa Borca iz Banja Luke igra utakmicu European Cupa i tako ćemo biti slobodni, Borcu želimo puno sreći u utakmici na Kosovu, a mi ih čekamo već u srijedu 16.12.od 18:00 časova.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti