4.3 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

FOTO: Rapsodija Sloginih pahuljica!

ŽRK SLOGA je jučer u našoj dvorani  ugostila dva ženska kluba iz vrha rukometa u našoj zemlji, ŽRK KRIVAJA iz Zavidovića i RK HADŽIĆI iz Hadzića. Odigrali su trokut turnir u tri kategorije, Juniorska (2002.god i mlade), Mlađe kadetkinje (2006. god i mlade) i Cicibanke (2010.god i mlade).

Rad ŽRK SLOGA sa omladinskim kategorijama već je poznat nadaleko, svi rezultati toga rada vidjeli su se jučer kad su popularne pahuljice premijerligaške ekipe savladali u svim utakmicama, dakle 6 od 6.

Najstarije Juniorke igrale su utakmice protiv igračica koje u svojim klubovima igraju premijerligaški rukomet i kao što smo rekli u samom su vrhu našeg rukometa.

ŽRK SLOGA 20-18 ŽRK KRIVAJA
ŽRK SLOGA 18-16 RK HADŽIĆI

Mlađe kadetkinje ekipa su sa najvećim potencijalom i sigurno su među najboljim u državi i nadamo se da će to pokazat na državnom prvenstvu koje je pred njima.

ŽRK SLOGA 18-13 ŽRK KRIVAJA
ŽRK SLOGA 20-9 RK HADŽIĆI

Najmlađe Cicibanke odigrale su svoja dva meča, 80% njih odigrale su svoje prve utakmice u životu, u ovoj posljednjoj kategoriji naš klub je igrao sa izmješanom selekcijom gdje se nalaze djevojčice od 2008. do 2012.godišta.

ŽRK SLOGA 14-0 ŽRK KRIVAJA
ŽRK SLOGA 21-17 RK HADŽIĆI

Rad ŽRK SLOGA sa našom djecom je nešto što zaista zaslužuje pažnju i poštovanje sviju , od vlasti do sponzora i na kraju naravno navijača.

Bravo Pahuljice

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti