6.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Sutra u Bugojnu starta 49. Teatarski festival BH FEDRA 2021

Danas, 12.07.2021. godine, održana je PRESS konferencija 49. Teatarskog festivala BiH FEDRA 2021. kojom je najavljen najstariji festival amaterskih pozorišta u Bosni i Hercegovini. Na PRESS konferenciji su prisustvovali: Mirza Idrizović (direktor festivala), Nedžad Milanović (glavni urednik biltena), Adna Rizvan (PR-menadžer festivala) i načelnik općine Hasan Ajkunić.

Predstavnicima medija predstavljen je ovogodišnji takmičarski i prateći program festivala, koji je, unatoč situaciji sa virusom COVID-19, vrlo sadržajan i zanimljiv. Ove godine je u takmičarskoj selekciji 7 predstava: MALI AGATON (DIS Pozorište mladih Banja Luka), SVI MOJI DIJELOVI (Pozorište mladih EKO ART Bugojno), SIROMAŠNI ROMEO (Kulturna scena Male Stvari Trebinje), NOĆ BOGOVA (Teatar Total Visoko), MILION I PO (Amaterski dramski studio Daske Laktaši), BOSANSKI ŠPIJUN (Gradsko pozorište Živinice) i KEROVI (Teatar Fedra Bugojno).

U pratećem programu igraju dvije predstave za djecu, EKSKURZIJA (Dječija scena Teatra Fedra Bugojno) i NESUD U NEŠUMI (DP Eko Art Bugojno), te predstava u čast nagrađenih, BOG POKOLJA (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo).

Također, najavljeno je i otvaranje izložbe „IZGUBLJEN U ANTROPOCENU“ Daria Pehara. Predstavljeni su i sastavi stručnog žirija i žirija publike. Osim toga, spomenuti su svi pokrovitelji i sponzori festivala bez kojeg realizacija istog ne bi bila moguća.

Direktor, Mirza Idrizović, objasnio je kako su tekli organizacijski poslovi, dok je profesor Nedžad Milanović najavio šta ćemo to čitati u biltenima u ovim festivalskim danima. Za kraj se obratio načelnik općine Bugojno, pozivajući građane Bugojna i susjednih općina da posjetom 49. Teatarskog festivala BiH FEDRA daju svoj doprinos promovisanju i unapređenju kulture.

Kao i prethodne godine, obavezno je poštivanja svih epidemioloških mjera, kako bi Festival protekao u najboljem redu! Stranice na kojima je moguće pratiti Festival: Facebook; Instagram

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti