6.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

LIVE: Džuma iz džamije Mehmed-bega Stočanina u Gornjem Vakufu

U povodu obilježavanja 50. godišnjice od rekonstrukcije džamije Mehmed-bega Stočanina, osnivača Gornjeg Vakufa u posjetu ovom gradu danas dolazi reis-l-ulema u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović. On će danas predvoditi džumu u ovoj džamiji, a direktan prijenos hutbe od 13:10h možete pratiti na video ispod ovog članka.

Danas u 19:00 sati u centru za obrazovanje, sport i kulturu održat će se Akademija i promocija knjige Omer ef. Štulanovića, a promotori su Mustafa Sušić, profesor i Ermin ef. Vučkić, profesor i glavni imam MIZ Ključ.

U nedjelju, 10.10.2021. godine, nakon podne namaza bit će proučen mevlud i upriličena podjela Vakufnama. Mevludski program će izvesti imam Medžlisa IZ Gornji Vakuf, a gost predavač je Ismet Bušatlić.

Molimo sve naše posjetioce da se pretplate/subscribe na youtube kanal GornjiVakufcom na kojem će i biti prijenos današnje hutbe. Pretplata/subscribe je potpuno besplatna, a na taj način ćete biti obavješteni o svim budućim direktnim prijenosima, veliki broj kulturnih, vjerskih i sportskih direktnih prijenosa iz Gornjeg Vakufa.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti