12.7 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

FOTO: Učenici MSŠ ‘Gornji Vakuf’ obilježili Međunarodni dan srednjoškolaca

Međunarodni dan srednjoškolaca, 17. novembar obilježava se u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17.11.1939. godine, gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Vijeće učenika Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ ovaj datum je odlučilo obilježiti tradicionalnom „kolačijadom“, a učenike i zaposlenike škole su pozvali da danas u školu dođu ležerno obučeni. Na taj način željeli su poslati poruku da su umorni od svih represija koje su im nametnute u zadnje dvije godine zbog pandemije koronavirusa.

Direktorica škole Selvedina Begović je organizovala prijem za učenike koji su u posljednjoj godini ostvarili zapažene sportske rezultate u ekipnim i pojedinačnim sportovima.

Zahvalnice škole za sportske rezultate dobili su: Edis Sušić, član MNK Sloga koji je nastupio za juniorsku futsal reprezentaciju BiH, zatim Amina Delić i Šejla Kasumović koje su u dresu ŽRK Sloga postale prvakinje BiH u kategoriji pionira, te Ema Jareb, Negra Karamustafić, Irma Milanović, Naida Milanović i Alma Gvozden, koje su igrajući za ŽRK Sloga osvojile treće mjesto u BiH u kategoriji kadetkinja. Zahvalnice su dobili i članovi Karate kluba Sloga: Sead Mašetić. Anes Garača i Nedžla Avdibašić.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti