11.1 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

FOTO/VIDEO: U karnevalskoj atmosferi Sloga razbila Visočku Bosnu

Ono što smo večeras vidjeli u sportskoj dvorani u Gornjem Vakufu do sada nije viđeno u bosanskohercegovačkom dvoranskom sportu. Ekipa MRK Sloge do ovog kola je bila zakovana za zadnje mjesto Premijer rukometne lige BiH, a u dvorani se skupilo koliko god je moglo stati ljudi.

Slavio se 65. rođendan već kultnog Rukometnog kluba Sloga. Od violina, preko prskalica i pjesme, svega smo se nagledali pred početak utakmice. Emocije i dva sata nakon utakmice nisu popustile, ponosni smo na svoju kasabu, na ljude u klubu, navijače i naše dobre Gornjevakufljane.

A kada govorimo o zadnjem mjestu na tabeli, ono je sad bilo Slogino i nikad više, jer kako to divno reče predsjednik kluba Adnan TITO Telalović: „Ovo večeras je bio referendum u kojem su svi dali glas da želimo SLOGU u Premijer ligi!“.

Posebno nam je drago da su nam na rođendanskom slavlju gosti bili prijatelji iz Visokog, ekipa Bosne. Sloga je u ovoj utakmici upisala drugu pobjedu zaredom na domaćem terenu. Konačan rezultat 31:20. Iako je kratko sa ekipom Edin Hadžiabdić nastavlja potvrđivati ono što smo mi vidjeli već ima najmanje godina dana, da on mora voditi Slogu, da je on naša budućnost, a evo već sadašnjost.

Naredno kolo Sloga gostuje u Maglaju, ekipi koja ima isto bodova koliko i gornjevakufski rukometni klub. Znamo da neće biti lahko, ali pobijedit ćemo simpatične Maglajlije. Uživajte u savršenim fotografijama našeg DŽana Ljubunčića, a tu je i video direktnog prijenosa da na miru još jednom pogledate kako igra Sloge raste pod vodstvom Hadžije.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti