2.2 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Sutra na BHT1 premijera gornjevakufskog dokumentarnog filma ‘U inat zaboravu’

Ekipa entuzijasta iz Gornjeg Vakufa je još 2018. godine krenula u snimanje dokumentarnog filma. Kada su krenuli u ovaj poduhvat u budžetu nisi imali niti jedne marke, a i o snimanju dokumentarnog filma nisu puno znali.

Ipak, taj unutrašnji nagon, ta neka volja, za koju počinjemo misliti da je iz druge dimenzije, tjerala ih je da projekt izguraju do kraja i evo danas imamo respektabilan dokumentarni film pod nazivom „U inat zaboravu“.

Film su radili: Feđa Gudić, Ešref Karamustafić, Nedžad Gudić, Nedžad Agić, Aldin Ljubunčić, Džan Ljubunčić, Arman Bušatlić, Adin Čalkić, Aida Čatić, te kako to autoi kažu „i mnogi drugi koje smo spomenuli na kraju filma“. Svoj doprinos nastanku filma dao je i najstariji web portal od Jablaničkog jezera do jezera Balkana, a dalje nismo mjerili, web portal Gornji Vakuf.com, ustupanjem fotografija iz svoje bogate arhive.

Film govori o zaboravu kao nekom fenomenu koji je prisutan ne samo u našoj zemlji nego i u cijeloj regiji. Zaboravili smo spomenike koji predstavljaju dio naše historije i nije bitno iz kojeg vremenskog razdoblja dolaze. Njihovo rušenje znači stvaranje novih “spomenika” kojima se slavi primitivizam, nasilje i netolerancija.

Premijera dokumentarnog filma „U inat zaboravu“ je u nedjelju, 28.11.2021. godine u 13:15 na programu Televizije Bosne i Hercegovine (BHT1).

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti