6.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

VIDEO: Četiri utakmice i četiri maestralne pobjede porodice Sloga

Vikend iza nas donio je četiri sportska događaja u Gornjem Vakufu-Uskoplju. Na teren su izišli malonogometaši, rukometaši, nogometaši i rukometašice. Svi iz iste porodice, sve same Sloge i na kraju sve same ubjedljive pobjede.

Prvo su u subotu na teren izišli futsaleri MNK Sloga u utakmici Premijer futsal lige BiH. Oni su snage odmjerili sa KMF Policajac iz Banjaluke i slavili pobjedu 4:0. Ovom pobjedom Sloga je izborila plasman u razigravanje za prvaka BiH.

Subotnje večer je bilo rezervisano za veliki rukometni spektakl između MRK Sloga i MRK Iskra. Utakmica koja je direktno odlučivala o tome koja će ekipa sebi drastično povećati šanse za opstanak u Premijer rukometnoj ligi BiH, a koja će sebi trasirati put u niži rang takmičenja. Lakše od očekivanog pobjedu je slavila Sloga rezultatom 32:25.

U nedjelju smo u našem gradu imali priliku uživati u još dvije pobjede sloginih kolektiva. Prvo su nogometaši HNK Sloga na Košutama razbili HNK Brotnjo u okviru 17. kola Druge lige FBIH – jug. Konačan rezultat 5:1. Tri pogotka dao je Vahid Idrizović, a dva Franjo Posovac.

Kako to obično biva, najslađe dolazi na kraju. U jednoj od najtežih utakmica ove sezone na domaćem terenu ŽRK Sloga je uspjela savladati OŽRK Jedinstvo iz Tuzle rezultatom 30:28. Ova pobjeda je još jedna jako važna stepenica na putu ka plasmanu u Premijer ligu BiH za rukometašice.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti