2.2 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

U dramatičnom susretu Sloga i Borac podijelili bodove

Rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja i Borca u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su susret bez pobjednika. Susret koji je odigran Gornjem Vakufu završen je kod rezultata 30:30 (16:16).

Početak susreta pripao je domaćim rukometašima koji su u šestoj minuti imali dva gola prednosti kod rezultata 3:1. Dvije minute poslije Borac dolazi do poravnanja rezultata da bi u 11. minuti izabranici Mirka Mikića imali i prednost.

Serijom 3:0 domaćini u 18. minuti ponovo dolaze do dva gola prednosti, kod rezultata 9:7. Uslijedio je period nešto bolje igre gostujuće ekipe a potom u završnici prvog dijela i bolja igra domaćina. Ipak na pauzu se odlazi kod neriješenog rezultata 16:16.

Početkom drugog dijela Borac odlazi na tri gola prednosti 16:19 u 34. minuti susreta. Ovu prednost gosti su uspjeli sačuvati sve do 54. minute susreta kada domaćini dolaze do poravnanja 28:28. U posljednjih šest minute susreta obje ekipe postigle su po dva pogotka za na kraju konačnih 30:30.

Najefikasniji u redovima Borca bili su Biljaka Goran sa deset i Amitović Amar sa devet postignutih pogodaka. Pet je dodao Demirović Ajdin.

Kod Borca najefikasniji su bili Knežević Luka i Draganić Vlado sa po osam postignutih pogodaka dok je jedan manje dodao Milićević Aleksandar. Perić Luka dodao je pet.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti