6.3 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Kako je Gornjevakufljanin sa prijateljima organizovao najveći frizerski show na Balkanu?


Neum Hair Week
, veliki regionalni frizerski event, održao se u hotelu “Grand” i trajao je tri dana. Frizerski eventi, koji okupljaju veći broj frizera na jednom mjestu, česti su događaji u svijetu, a nisu novitet ni u našem regionu u čemu svakako prednjače Hrvatska i Srbija. 

Što se tiče Bosne i Hercegovine redovno se, izuzev posljednjih godina tokom trajanja pandemije, održavaju uglavnom frizerske edukacije, državna takmičenja frizera te brojni drugi eventi edukativnog karaktera čije je trajanje u gotovo svim slučajevima bilo ograničeno na jedan dan.

Ideja za održavanje jednog ovakvog trodnevnog frizerskog eventa u Neumu, Neum Hair Week zamišljen je kao regionalni trodnevni frizerski event, posvećen edukacijama na kojima su se predstavili najeminentniji frizerski, ekonomski i marketinški stručnjaci iz regiona s ciljem educiranja frizera učesnika, prezentacije najnovijih trendova u svijetu frizerstva u nadolazećoj sezoni te promocije inovativnih frizerskih preparata i savremenih tehnika u radu. jedinom bh. gradu na moru, rodila se još prije nekoliko godina.

Za “Avaz” je govorio osnivač i jedan od organizatora ovog projekta Ajdin Latić i podijelio svoje utiske. (op.a. osnivači ovog događaja uz Ajdina su i Alen Demirović i Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera BiH)

 – Frizerski eventi ovakvog tipa koji traju nekoliko dana održavali su se u većim gradovima u regionu, ali u Bosni i Hercegovini ovo je prvi event ovakvog nivoa. Glavni cilj našeg projekta “Neum Hair Week” osim promocije frizerstva bio je promocija Neuma, jedinog bh. grada na moru i promocija Bosne i Hercegovine. Imali smo učesnike iz svih zemalja regiona, a čak smo imali jednu grupu učesnika iz Švedske – rekao je Latić.

Kaže da su svi uživali i da je ovo lijepo iskustvo.

  – Prelijepa priča i sada već sasvim sigurno tradicionalni događaj koji će se održavati početkom maja svake godine u Neumu. Iako se održava po prvi put te je u početku zamišljen kao pilot projekt, “Neum Hair Week” izazvao je veliki interes i javnosti, i frizera i medija. Već sada dobivamo mnoštvo prijedloga i upita o idućoj godini – kazao je Latić.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti