2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

Remi rukometaša Sloge i Čelika u generalci pred početak prvenstva

Jučer je u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf – Uskoplje pred oko 150 gledatelja odigran prijateljski susret između MRK Sloge i ŠR Čelik Junior. Odličan kontrolni meč za našu ekipu protiv jednog od ovogodišnjih konkurenata za ulazak u Premijer Ligu BiH. Nešto slabiji start Sloge iskoristila je ekipa Čelik Juniora i do prvog timouta u 10’ imaju prednost od 3 gola razlike, rezultat 3:6. Nakon toga Sloga uspijeva uhvatiti priključak za gostima i brzo se vratiti u rezultatsko egal. Kraja prvog poluvremena obilježila je serija Sloge od 5:1 koja na kraju zasluženo odlazi na odmor rezultatom 14:12. Drugo poluvrijeme nam donosi pravu mušku igru i na jednoj i na drugoj strani u kojoj se naša ekipa odlično snašla i uspjela očuvati povoljan rezultat. Na terenu se osjetilo i ne igranje Demirović Ajdina koji je zbog privatnih obaveza morao propustiti ovaj susret ali trener Biljaka može biti zadovoljan po svemu prikazanom na terenu. Do kraja se igralo gol za gol tako da je krajnji rezultat 26:26 bio najrealniji.

Najefikasniji u ekipi Sloge bio je Boškić Branko koji je brojao do 10 pogodaka. Prate ga Halebić sa 8, Čaluk 3, Hadžić i Pokvić sa 2 te Hodžić Asaf sa jednim postignutim pogotkom. Golmanski par Agić i Kolak sa po 7 uspješnih intervencija.
Trener: Biljaka Goran

U ekipi Čelik Juniora najviše se istakao Suljić Anes sa 9 postignuti pogodaka. 5 je dodao Mrako Faris, Šabanović i Baltić sa po 4 postignuta pogotka. Još su se u strijelce upisali Šabić Adi 2, Međugorac i Sivac 1 pogodak. Kod gostiju odličan je bio i golman Čeljo koji je na kraju upisao 16 uspješnih odbrana.
Trener: Vladimir Zeljko

Gostima iz Zenice se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri te im želimo sretnu i uspješnu novu sezonu.💪

Također, hvala našoj publici koja je došla podržati momke u ovom kontrolnom susretu ❤️

Naše momke za osam dana očekuje utakmica Prvog kola Prve Lige FBiH kada ćemo dočekati ekipu Bosne Sarajevo. Više o toj utakmici u narednim danima.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti