2.4 C
Gornji Vakuf
Petak, 26. Aprila 2024.

MSŠ „Gornji Vakuf“: Svjetska nagrada za životno djelo za profesora Sanina Fazlića

U Parizu je u periodu od 10.09.-12-09.2022. godine održano Svjetsko prvenstvo frizera na kojem je nastupila i reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine koja je u ukupnom poretku ostvarila historijsko četvrto mjesto.

Prvog dana prvenstva od strane Svjetske frizerske organizacije (OMC) uručena su priznanja pojedincima koji su dali nemjerljiv doprinos frizerskoj struci u svijetu.

Jedan od nagrađenih je i Sanin Fazlić, profesor praktične nastave u frizerskoj školi u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“. On je dobio priznanje za životno djelo i prvi je Bosanac koji se okitio ovom laskavom titulom.

Fazlića je u svome kabinetu ugostila direktorica Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ Selvedina Begović koja je još jednom istakla opredijeljenost škole da svojim učenicima pruži najbolje obrazovanje angažirajući vrhunske profesore koji znanje prenose u najsavremenije opremljenim učionicama. Frizerska škola u MSŠ „Gornji Vakuf“ je već dugi niz godina brend broj jedan od uslužnih škola na području Gornjevrbaske regije i Prozora. Učenici ove škole osvajali su prva mjesta na Državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine za frizere.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti