9 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 05. Maja 2024.

FOTO: Pohod “Vrse – Bedem Bosne”

Udruženje građana “Vrse” organizovalo je prvi memorijalni pohod linijama odbrane pod nazivom “Vrse-Bedem Bosne 3 Četa, 1 Brdski bataljon, 317 Brdska brigada”. Pohod je prošao kroz impresivnu rutu koja je obuhvatila mjesta od velikog značaja za odbranu i prošlost regije.

Svečani polazak započeo je u 9:00 sati sa mosta Mehmed Drino, gdje su učesnici krenuli na svoj put kroz historijske staze. Okupljeni su s poštovanjem i pijetetom odali počast hrabrim pripadnicima 3 Čete, čija se hrabrost i požrtvovanje pamte i cijene.

Prije podnevnog namaza, održan je poseban čas historije, gdje su učesnici imali priliku čuti relevantne informacije o linijama odbrane i važnim događajima u toj oblasti, obogaćujući doživljaj pohoda.

Nakon toga, uslijedila je svečana dodjela zahvalnica svim pripadnicima 3 čete. Emotivni trenuci dodjele dodatno su osnažili osjećaj zajedništva i poštovanja prema hrabrim borcima.

Nakon obilježavanja prošlosti i počasti, učesnici su se opustili uz ručak i kahvu, dijeleći priče i uspomene. Taj trenutak druženja dodatno je produbio veze među prisutnima.

Ovaj značajan memorijalni pohod duboko je dirnuo sve prisutne, obnavljajući uspomene na hrabre trenutke prošlosti i iskazujući poštovanje prema onima koji su se nesebično borili za svoju domovinu. Udruženje građana “Vrse” ponosno je organiziralo ovaj događaj i zahvaljuje svima koji su se odazvali i svojim prisustvom učinili da ovaj pohod bude poseban i nezaboravan.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti