11.5 C
Gornji Vakuf
Četvrtak, 02. Maja 2024.

[VIDEO] Ponos Gornjeg Vakufa-Uskoplja: Doček za igračice ŽRK Sloga i selektora Fuada Mahmutovića nakon osvajanja petog mjesta na Evropskom prvenstvu

Građani Gornjeg Vakufa-Uskoplja danas su dočekali s ponosom selektora Fuada Mahmutovića i pet članica kadetske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koje nastupaju za ŽRK Sloga. Ovaj poseban trenutak je označio veliko postignuće za sportsku zajednicu ovog grada.

Pet članica kadetske rukometne reprezentacije, koje su se istakle svojim izvanrednim trudom i talentom, donijele su Gornjem Vakufu-Uskoplju razlog za slavlje. Njihov uspjeh je posebno impresivan s obzirom na činjenicu da su osvojile peto mjesto na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Imena ovih talentiranih igračica su:

Lamija Ljubunčić

Nejra Hajrić

Sarah Hadžiabulić

Šejla Kasumović

Ema Dadić

Ovaj uspjeh nije samo sportski, već i društveni i emocionalni podstrek za cijelu zajednicu. Selektor Fuad Mahmutović je izrazio svoju radost zbog postignutog uspjeha i naglasio koliko je ponosan na trud i posvećenost ovih mladih sportašica. Njihov uspjeh će vjerojatno inspirisati mnoge druge mlade ljude u Gornjem Vakufu-Uskoplju da se uključe u sportske aktivnosti i da teže postizanju svojih ciljeva.

Doček ovih igračica i selektora predstavlja divan trenutak zajedništva i podrške. Lokalna zajednica je pokazala da je ponosna na svoje mlade talente i da cijeni njihov trud i postignuća. Ovo će zasigurno biti inspiracija za dalje napore i rad na razvoju sportske infrastrukture i podršci mladim sportistima u Gornjem Vakufu-Uskoplju.

Čestitamo Fuadu Mahmutoviću, Lamiji Ljubunčić, Nejri Hajrić, Sarah Hadžiabulić, Šejli Kasumović i Emi Dadić na izvanrednom uspjehu na Evropskom prvenstvu, te želimo im mnogo sreće i uspjeha u daljim sportskim izazovima!

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti