21.6 C
Gornji Vakuf
Nedjelja, 28. Aprila 2024.

Fondacija Hastor podržava buduće lidere: Potpisano 157 stipendijskih ugovora sa učenicima iz Bugojna, Gornjeg Vakufa, Donjeg Vakufa i Kupresa

Učenici iz Bugojna, Gornjeg Vakufa, Donjeg Vakufa i Kupresa imaju razloga za radost i nadu, jer je jučer u Kristalnoj sali Općine Bugojno obavljeno potpisivanje ugovora o stipendiranju između Fondacije Hastor i ukupno 157 mladih stipendista. Ova svečana prigoda označava značajan korak naprijed u podršci obrazovanju i razvoju budućih lidera u Bosni i Hercegovini.

Fondacija Hastor, dobrotvorna i neprofitna organizacija sa više od 17 godina iskustva, posvećena je podršci djece i mladih na putu obrazovanja i napretka. Osnovana 2006. godine, ova organizacija je do danas podijelila gotovo 24,000 godišnjih stipendija, dok su njeni stipendisti zajedno ostvarili impresivnih 1.700.000 volonterskih sati.

Središnji dio događaja bio je potpisivanje ugovora između Fondacije Hastor i 157 talentiranih učenika. Ovaj čin označava priliku za sve učesnike da ostvare svoje obrazovne ciljeve i postignu napredak. Stipendiranje koje pruža Fondacija Hastor ističe se po svojoj kontinuiranoj podršci tokom cijele godine, čime se olakšava finansijski teret učenicima i njihovim porodicama.

Jedna od ključnih karakteristika Fondacije Hastor jeste mentorska komponenta koja je prisutna od samog osnivanja organizacije. Kroz volonterske radionice i sastanke, stipendisti imaju priliku razviti svoje vještine, ali i internalizirati pozitivne ljudske vrijednosti koje će ih pratiti tokom njihovog ličnog i profesionalnog razvoja. Direktorica Fondacije Hastor, Lejla Đonlagić, istakla je: “Naš cilj je ne samo pružiti finansijsku podršku, već i oblikovati buduće lidere, razvijati njihove sposobnosti te ih inspirisati da budu plemeniti i humani.”

U skladu sa svojim dugogodišnjim ciljevima, Fondacija Hastor je najavila ambiciozan plan za školsku i akademsku 2023/24. godinu. S očekivanjem da će imati više od 2.300 stipendista, uključujući učenike osnovnih i srednjih škola te studente, organizacija nastavlja svoj trud u podršci mladima u njihovim obrazovnim nastojanjima.

Svi zainteresovani za stipendiju Fondacije Hastor mogu se informisati o procesu apliciranja putem web-stranice www.fondacijahastor.ba. Ova inicijativa pruža dragocjenu priliku mladima da ostvare svoje potencijale i doprinesu pozitivnim promjenama u svojim zajednicama.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti