8.4 C
Gornji Vakuf
Ponedjeljak, 06. Maja 2024.

FOTO: Sarajevo savladalo Slogu na stadionu Košute u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U sjajnoj atmosferi na stadionu u Gornjem Vakufu-Uskoplju odigrana je utakmica između domaćeg tima HNK Sloge i gostujućeg FK Sarajeva. Gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 4:1.

Sarajevo je povelo u 11. minuti utakmice preko Nemanje Anđušića. Međutim, domaći igrači nisu se predavali. Samo osam minuta kasnije, nakon faula u kaznenom prostoru, sudija Ermin Sivac je opravdano pokazao na bijelu tačku, a Grubeša je bio siguran izvođač udarca. Tako je rezultat postao 1:1, što je obradovalo domaće navijače koji su ispunili stadion, uz prisustvo i velikog broja simpatizera kluba iz glavnog bh. grada.

Nakon toga, uslijedila je dominacija Sarajeva, a mreže su mirovale sve do 32. minute kada je Hamza Čataković postigao gol za novo vodstvo svog tima. Pred odlazak na poluvrijeme, Francis Kyeremeh je dodao svoj gol i povisio rezultat na 3:1, čime je bilo jasno da je pitanje pobjednika praktički riješeno.

U drugom poluvremenu bilo je vidljivo da domaća ekipa Sloga teško može parirati gostima. Sarajevo je imalo posjed i dominaciju, a u 59. minuti, nakon faula nad Anđušićem, sudija Sivac je ponovno pokazao na bijelu tačku. Penaranda je bio siguran izvođač udarca, iako je domaći golman skoro stigao do lopte.

Do kraja utakmice nije bilo značajnijih uzbuđenja, a gosti su zasluženo slavili visoku pobjedu rezultatom 4:1.

Također, treba istaknuti sjajnu gestu navijača Sarajeva, poznatih kao “Horde zla”, koji su transparentom izrazili sjećanje na bivšeg sekretara MRK Sloge, Semira Demirovića, koji je prošle godine preminuo. Semir je, uz svoju porodicu i svoj Vakuf, najviše volio Sarajevo i bordo boju.

Što se tiče nadolazećih utakmica, Sarajevo će se u vikendu u Premijer ligi sastati s ekipom Zvijezde 09, dok će Sloga igrati u Drugoj ligi Jug na svom terenu protiv Turbine iz Jablanice.

Ukupno, ova utakmica je bila izazovna i dinamična, a Sarajevo je pokazalo svoju dominaciju i kvalitetu na terenu, ostvarivši važnu pobjedu u Kupu BiH.

HNK Sloga: Blažević, Skeho, Sadiković, Gvozden, Mašetić, Agić, Abazović, Grubeša, Bilkan, Sušić, Zeko.

FK Sarajevo: Rogić, Trako, Zeljković, Čataković, Penaranda, Kyeremeh, Radović, Soldo, Avramovski, Anđušić, Buljubašić.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti