9.7 C
Gornji Vakuf
Subota, 27. Aprila 2024.

Učenici Mašinske tehničke škole MSŠ „Gornji Vakuf“ posjetili ATT d.o.o. – Praktično obrazovanje za tehničare budućnosti

Učenici prvog razreda Mašinske tehničke škole za zanimanje Mašinski tehničar za kompjutersko upravljanje mašinama, zajedno sa svojim profesorima Mirsadom Šečunovićem i Ekremom Gafić, te direktoricom MSŠ “Gornji Vakuf”, Selvedinom Begović, danas su posjetili privredni subjekt ATT d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje.

ATT d.o.o. se ističe svojom primarnom djelatnošću – obradom metala, a ovaj posjet bio je prilika za učenike da se upoznaju s modernim tehnologijama i procesima obrade metala na savremenim CNC mašinama. Ovaj susret je također označio nastavak saradnje između škole i ove uspješne firme.

Tokom školske 2023/24. godine, učenici će imati priliku obavljati praksu u firmi ATT d.o.o. Ova praksa će im omogućiti sticanje praktičnih vještina i iskustva u stvarnom radnom okruženju već od prvog razreda, što će ih aktivno pripremati za tržište rada.

Direktorica Selvedina Begović izrazila je zadovoljstvo ovom saradnjom i istakla važnost praktičnog obrazovanja za buduće inženjere i tehničare. “Ova saradnja će omogućiti našim učenicima da primijene teorijsko znanje u stvarnom svijetu i razviju praktične vještine koje su ključne za uspjeh u industriji”, rekla je Begović.

Profesori Mirsad Šečunović i Ekrema Gafić su također istaknuli važnost ovakvih posjeta i saradnje sa privrednim subjektima. “Ovo iskustvo će obogatiti obrazovanje naših učenika i pružiti im priliku da rade na visokotehnološkim mašinama koje su u upotrebi u industriji”, dodala je profesorica Gafić.

Ovaj posjet predstavlja korak naprijed u razvoju obrazovanja u oblasti mašinskog inženjeringa i pripremi mladih talentovanih tehničara za uspješne karijere. Saradnje između obrazovnih institucija i privrednih subjekata poput ATT d.o.o. igraju ključnu ulogu u stvaranju stručne radne snage za budućnost.

Uredništvo
Uredništvohttps://gornjivakuf.com/
Udruženja za informisanje X MEDIA
Zadnje dodano
Povezane vijesti